Ratni zločin

Hrvatski zapovjednici svjedočit će u Marićevu korist

veljko marić
Michael Palijan
29.05.2011.
u 20:45

Na pitanje hoće li uhićenje Mladića utjecati na ishod suđenja, odvjetnik Dozet odlučno je ustvrdio kako to ne smije imati utjecaja

Na beogradskom sudu za ratne zločine danas se nastavlja suđenje hrvatskom branitelju Veljku Mariću, koji je u tamošnjem zatočeništvu od lanjskoga travnja pod optužbom da je 1991. godine u selu Rastovcu nedaleko od Grubišnoga Polja počinio ratni zločin protiv civilnoga stanovništava. Kako doznajemo, suđenje se, uz ostalo, nastavlja saslušanjem i svjedoka obrane. U toj će se ulozi videovezom iz Osijeka naći Zdenko Pavić, bivši zapovjednik 77. samostalnog bataljuna ZNG-a, Zlatko Mađeruh, Pavićev tadašnji zamjenik i aktualni gradonačelnik Grubišnoga Polja, te Ivica Pospišil, jedan od zapovjednika postrojbi unutar bataljuna. Marićev odvjetnik Đorđe Dozet rekao je kako se nada da bi svjedočenja zasigurno mogla dati osnovu eventualnoj oslobađajućoj presudi. – Ovisno o sadržaju iskaza svjedoka koji će biti saslušani danas, odlučit ćemo o budućim koracima koji, svakako, još nisu iscrpljeni – rekao je Đ. Dozet. Na pitanje hoće li uhićenje Ratka Mladića utjecati na ishod suđenja, Dozet je odlučno ustvrdio kako ono svakako ne smije i ne može imati ikakav utjecaj na krivično-pravnu situaciju njegova branjenika Veljka Marića. Iako se ispočetka spominjalo da će svjedoci svoje iskaze dati upravo u Beogradu, ipak je odlučeno da se to obavi videovezom sa Županijskoga suda u Osijeku. Marić je uhićen 18. travnja lani na granici između Srbije i Bugarske.

Komentara 6

OB
-obrisani-
21:05 29.05.2011.

Od kad to Hrvatska gazi vlastiti suverenitet, dopuštajući srpskom agresoru da sudi hrvatskim braniteljima.

OB
-obrisani-
21:16 29.05.2011.

hehe! Vidim da domoljubima Marić nije tako bitan kao neki drugi za koje po cjelu noć tipkaju kojekakve gluposti! Čudim se zašto?

OB
-obrisani-
22:38 29.05.2011.

Zna se od kad - od 3. januarske leve strahovlade 2000 g. i jocine Nove praveDNOsti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije