u središtu grada

HSLS-ovci u Bjelovaru \'oprali novac kao Jandroković\'

Predstavnici HSLS-a \"prali novac\" (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/5
26.04.2012.
u 16:48

HSLS-ovci su se usmjerili na dio iskaza u kojem Pavošević tvrdi da je Gordanu Jandrokoviću, bivšem predsjedniku županijskog HDZ-a bjelovarske županije, na ruke dala 90.000 kuna iz stranačkog crnog fonda

BJELOVAR – Potaknuti iskazom HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević na suđenju Ivi Sanaderu, čelnici županijskog HSLS-a u bjelovarskom središnjem parku danas su izveli pravi mali performans u kojem su noseći perilicu i vješajući na štrik novčanice na slikovit način željeli upozoriti na moguću umiješanost Grada Bjelovara u pranje prljavog novca.

HSLS-ovci su se usmjerili na dio iskaza u kojem Pavošević tvrdi da je Gordanu Jandrokoviću, bivšem predsjedniku županijskog HDZ-a bjelovarske županije, na ruke dala 90.000 kuna iz stranačkog crnog fonda. Sam se Jandroković na taj iskaz još davno očitovao tvrdeći da je novac u tom iznosu doista primio, no da je to bio legalan novac stranke i da je sve bilo transparentno te da je novac uložen u rekonstrukciju stranačkih prostorija u Bjelovaru. Vlasnik tih prostorija, Grad Bjelovar, priznao je ulaganje i HDZ u tom iznosu oslobodio najma.

HSLS-ovci tvrde da je time na Grad Bjelovar bačena sjena sumnje da je poslužio kao veš-mašina za pranje novca prljavo izvučenog iz javnih poduzeća.

– Mi vjerujemo u nedužnost ljudi koji su tada vodili Grad, ali tražimo da se obznani kakav je odnos imao s lokalnim HDZ-om i zašto je priznao ulaganja od 90.000 kuna te tko su bili izvođači radova i je li bilo potrebno raspisati javni natječaj, jer ovako ispada da su radove u prostorijama HDZ-a platili građani i to dva puta – istakao je Dario Hrebak, potpredsjednik HSLS-a i predsjednik bjelovarskih liberala.

– Ovim želimo upozoriti na bizarnost i tragikomičnost vremena u kojem smo živjeli jer ako se potvrde iskazi blagajnice Pavošević i rizničara Mladena Barišića, ispada da su nas u prethodnom razdoblju vodili Talibani – ironično je kazao Alen Bašćevan, predsjednik županijskih liberala objašnjavajući razlog održavanja današnjeg performansa.

Komentara 3

LU
luksa
20:21 26.04.2012.

Jel to Đurđina perilica. Možda je Sanader dao i svojoj podpredsjednici nešto da opere da si ima s čime sazidat kućicu.

LC
lipi cane
23:52 26.04.2012.

majke ti pa zar ta stranka još postoji? Ja mislio kad je otišla Đurđica da je to 50% članstva u minusu kada vidi vraga ima ih još poneki

RO
rottweil
10:52 27.04.2012.

Đurđica je bila \"prava \" igračica podmukla hdz-ovka koja je drugu stranku po jačinni u rh svela na nulu. Sjetite se samo kako je skinula Gotovca, pa Radoša, sve samo da bi dovela Budišu i opoet na čelo stranke, ali sve je to bila farsa, jer nakon svakog tog poteza članstvo se osulo na pola ako ne i više, pa vjerujem da ona i jandroković i u ovome imaju prste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije