PROMO

Humanitarna akcija Korak u život

korak u život,
PR
Autor
PR članak
04.12.2012.
u 16:50

Odvojivši jednu minutu svog vremena, građani doniraju 5 kuna Koraku u život

Još je malo vremena ostalo za sudjelovanje građana u humanitarnoj akciji „Korak u život“ na nov i jedinstven način. Posvetivši minutu svog vremena educiranju na stranici Koraka u život, građani mogu osvojiti 5 Vingda i donirati ih ovoj humanitarnoj akciji. Svakih prikupljenih 5 Vingda Korak u život uložit će u edukaciju jedne osobe o problemima s kojim se štićenici susreću, a sponzor Allianz Hrvatska pretvorit će ih u 5 kuna donacije.

Uvođenjem mehanizma "1 like = 1 kuna" u 2010. godini, gdje su za svaki "like" Facebook-stranice Korak u život donatori osiguravali 1 kunu za stipendije štićenika akcije, Korak u život je postala prva hrvatska humanitarna akcija temeljena na onlineu. Ove je godine, uvođenjem doniranja putem Vingda, akcija nastavila sa svojim ciljem uključivanja online-zajednice u procesu podizanja svijesti o problemu s kojim se susreću mladi ljude koji po završetku srednje škole napuštaju domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji te žele nastaviti obrazovanje na fakultetima, no za to nemaju sredstava.

Rotary klub Zagreb Kaptol pokrenuo je humanitarnu akciju Korak u život 2008. godine, a do sada su stipendije primili 121 djevojka i mladić. Veliko finale ovogodišnje akcije „Korak u život“ obilježit će se večeras, 4. prosinca 2012., humanitarnim koncertom Zagrebačke filharmonije na kojem će nastupiti Zoran Todorović, Valentina Fijačko, Lana Kos i zbor Opere HNK uz ravnanje maestra Ivana Repušića, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 20 sati. Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike, Ive Josipovića. Koncert za „Korak u život“ tradicionalno se održava u spomen na pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja, velikog prijatelja ove humanitarne akcije. Uz kupnju ulaznica za koncert građani mogu akciji pomoći pozivom na broj 060 9001.

Uz brojne građane i kompanije u protekle četiri godine akciju Korak u život svojim su aktivnim sudjelovanjem podržavala mnoga poznata imena hrvatske sportske, glazbene i kulturne scene, među kojima su i Bojana Gregorić Vejzović, Mirko Filipović, Gordan Kožulj, Severina, Slaven Bilić, Ivano Balić, Toni Cetinski, Iva Šulentić, Ištvan Varga, Daniela Trbović, Aleksandar Stanković, Nina Badrić, Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim, Ana Jelušić i brojni drugi.

Sve informacije o Akciji moguće je pronaći na web stranicama Akcije i službenoj Facebook-stranici.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?