STAVLJEN NA PRODAJU

I ljubav je poskupjela! Galešnjak, srcoliki otok kod Turnja, sada stoji 13 milijuna eura, nudi se još 40.000 kvadrata

Galešnjak - najromantičniji otok na svijetu
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
22.08.2024.
u 07:50

Na prodaju je stavljen veći dio otoka Galešnjaka, jednog od najpoznatijih na svijetu, otok ljubavi... Navodi se ovo u oglasu za prodaju otoka nasuprot Turnja koji se dosad nudio za desetak milijuna eura.

Na otoku Galešnjaku, poznatom kao "otok ljubavi" zbog svog prepoznatljivog oblika srca, smještenom u Pašmanskom kanalu, nudi se jedinstvena prilika za ulaganje. Na ovom otočiću površine oko 142.000 m² sada je na prodaju zemljište koje se prostire na više od 40.000 m². Ova prostrana parcela obuhvaća više od 500 metara obale, pružajući brojne mogućnosti za razvoj i ulaganje u jednu od najatraktivnijih lokacija na Jadranu.

Galešnjak je postao omiljena destinacija među slavnim osobama. Ondje su boravili gosti poput Beyonce i Jay-Z, Jeffa Bezosa i Michaela Jordana. Beyonce je čak proslavila svoj rođendan na Galešnjaku, što dodatno naglašava njegovu privlačnost i ekskluzivnost. Njegova jedinstvena prirodna ljepota i privatnost čine ga idealnim mjestom za odmor daleko od očiju javnosti, što ga čini izuzetno atraktivnim za svjetske zvijezde.

Otok nudi razne opcije za razvoj, uključujući mogućnost osnivanja poljoprivrednog gospodarstva na tri hektara površine. Na raspolaganju je i mogućnost izgradnje 400 m² nadzemne i 1000 m² podzemne građevine. Ovo je savršena prilika za elitni poljoprivredni turizam, uključujući vilu, restoran te skladišta za masline, vino i druge proizvode.

Zemljište na Galešnjaku ispunjava sve uvjete za gradnju, pri čemu je dio parcele smješten na udaljenosti 120 do 140 metara od obale. Ovo omogućuje izgradnju objekata različitih dimenzija, uključujući prizemnicu do 10 x 40 metara ili objekte s jednim katom dimenzija do 10 x 20 metara na jednom od najatraktivnijih mjesta na Jadranu.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Zadru otkrili su 2019. da su na Galešnjaku prije više od 7.000 godina živjeli ljudi. Ovaj otočić prepoznat je kao jedno od svjetskih čuda i atrakcija je koja nudi ne samo investicijski potencijal već i priliku za stvaranje nečeg doista posebnog.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Krk, Korčula, Brač, Hvar... Znate li nabrojiti 15 najnaseljenijih hrvatskih otoka? Rijetki 'prebace' 10.000 stanovnika

Galešnjak - najromantičniji otok na svijetu
1/19
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
14:53 22.08.2024.

Kad bi bio netko razborit u vladi RH ,s vizijom, kupio bi taj otok. Za RH i buduće naraštaje ! I strogo zabranio zahvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije