PROMO

Idući mjesec u Rovinj dolaze svjetski dizajner Karim Rashid i globalni stručnjak za protupotresnu gradnju David Biggs

Masters of Building Fair
Foto: Promo
1/4
11.09.2024.
u 12:35

Masters of Building Fair će u Rovinju od 10. do 12. listopada okupiti ključne sudionike iz javnog i privatnog sektora te pružiti jedinstvenu priliku za povezivanje i razmjenu znanja unutar investicijsko-dobavljačkih lanaca

Najveći gospodarski događaj ove godine ugostit će svjetsku ikonu dizajna Karima Rashida i globalnog stručnjaka za protupotresnu gradnju Davida Biggsa. Rashid je istinski vizionar s više od 4000 dizajniranih proizvoda, preko 400 nagrada i brojnim klijentima u 47 zemalja. Na MBF-u pričat će o budućnosti dizajna u digitalnom dobu i prilagodbi materijalnog svijeta zahtjevima naših sve digitalnijih života.

Na prvom Masters of Building Fairu predavanje će održati i David Biggs, počasni profesor sa Sveučilišta u Aucklandu koji je ujedno i član tehničkog odbora za potresnu obnovu u suradnji s Hrvatskim centrom za potresno inženjerstvo. Njegovo predavanje doticati će se novih tehnologija u protupotresnom inženjerstvu, kako poboljšati otpornost građevina na potres te ravnoteže između sigurnosti, očuvanja kulturne baštine i ekonomskih troškova.

David Biggs
Foto: Promo

Na MBF-u će uz Rashida i Biggsa, sudjelovati i Maud Truchi (Maslina Resort), Fragkoulis Kanavaris (ARUP), Vuk Vuković (Oraclum capital), Kruno Santini (ECM Parters), Marko Pažanin (Sotheby’s International Realty Hrvatska), Jose Gil Douarte (Horwath), Hrvoje Dolenec (Zagrebačka banka), Ante Peranić (Ernst&Young), Patrik Franolić (Spiller Farmer), Ivica Sulje (Aminess), Ante Marić (Atellior), Marin Zovko (INA), Matea Jerić (Perfecta Travel), Josip Ergović (Nexe), Marko Dabrović (3LHD), Franco Peruza (PKF Hospitality), Damjan Geber (BRIGADA), i ostali panelisti koji su ugledni stručnjaci i predstavnici gospodarstva, a dijelit će svoje uvide i najbolje prakse iz Hrvatske i svijeta na panelima o zelenijem pristupu za gradove budućnosti, luksuznim nekretninama u globalnom kontekstu, ulozi turizma u urbanoj sanaciji, energetskoj strategiji, zelenoj tranziciji, ulozi radne snage u gospodarskom razvoju, implementaciji umjetne inteligencije u građevinarstvu, i ostalim. Pokrit će široki spektar tema, uključujući makroekonomske i geopolitičke trendove, tehnološke inovacije, financijske strategije projekata, teme iz područja prava, aktualne novitete poput ESG, AI i BIM-a i druge relevantne aspekte industrije.

Više od konferencije

Masters of Building Fair će se održati u kompleksu rovinjskog TDR-a i u prostorima Maistrinih hotela Grand Park i Monte Mulini, a organizator ovog međunarodnog događanja je platforma Building.hr, digitalno središte hrvatskog sektora graditeljstva i povezanih industrija.

Radi se o jedinstvenom mjestu susreta koje će omogućiti networking, razmjenu informacija o stanju na tržištu, ponuditi uvide u svjetske trendove i smjestiti Hrvatsku na europsku mapu renomiranih gospodarskih događanja. Pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Istarske županije i Grada Rovinja, pružit će mjesto okupljanja ključnih interesnih skupina investicijskih dobavljačkih lanaca i oblikovati snažnu poslovnu zajednicu s utjecajem na poslovanje i gospodarstvo.

Maja Borovina Frankić
Foto: Promo

Masters of Building Fair okuplja sve zainteresirane strane na jednom mjestu. Povezuje investitore, developere, arhitekte, agencije za nekretnine, građevinsku operativu, proizvođače i trgovce, financijske stručnjake, osiguravatelje, konzultante tehničkog, ekonomskog i pravnog usmjerenja, kao i stručnjake iz područja tehnologije i informacijske tehnologije. Pozivamo vas da nam se pridružite i budete dio modernog graditeljstva u Hrvatskoj", izjavila je Maja Borovina Frankić, organizatorica događanja Masters of Building Fair.

Sponzori ovog događaja su: INA, Hrvatska gospodarska komora, Zagrebačka banka, Amelicor, Inovapro, Mapei, Spegra, Optika Anda, Elos, Nexe, Tromont, Pevex, Alfa Therm, Tommy, Marina Resort Cavtat, Fero-Term, Adria Europe Group, Sotheby's International Realty Croatia, Atellior, Amstein-Walthert, Spiller Farmer, Grou i mnogi drugi.

Svoju kotizaciju za Masters of Building Fair možete osigurati na Entrio.hr, a više informacija o programu pronađite na poveznici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije