Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kadrovske promjene

Igor Bobić novi Glavni urednik informativnog programa RTL-a

Igor Bobić
Foto: RTL
01.07.2014.
u 11:31

Nakon što je Ivan Lovreček imenovan zamjenikom predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska, njegovu dosadašnju funkciju preuzeo je Igor Bobić koji je 2006. godine nagrađen nagradom HND-a Marija Jurić Zagorka u kategoriji televizijskog novinarstva za vijest-izvještaj

Nakon što je Ivan Lovreček imenovan zamjenikom predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska, njegovu dosadašnju funkciju Glavnog urednika Informativnog programa RTL-a s današnjim danom preuzima Igor Bobić.

Voditelj-urednik središnje informativne emisije RTL Danas 1. srpnja preuzima i funkciju Glavnog urednika Informativnog programa. Henning Tewes, predsjednik Uprave RTL-a povodom Bobićeva imenovanja izjavio je: “Igora poznajem dugi niz godina. Veliki je profesionalac i vrhunski novinar. Vjerujem da će Igor biti odličan Glavni urednik te nastaviti sadržajno razvijati ovaj vrlo važan programski segment RTL-a u Hrvatskoj. ”

Nakon više od 7 godina vođenja redakcije, zamjenik predsjednika Uprave RTL-a Hrvatska Ivan Lovreček je čestitao kolegi Bobić na funkciji koju preuzima: “RTL je jedini informativni programa na hrvatskom tržištu sa rastućom gledanosti u 2014. godini, kao i sve većim utjecajem i kredibilitetom. U tome Igor Bobić ima izniman doprinos. Ovim imenovanjem želimo još snažniji informativni program.”

Igor Bobić povodom svog imenovanja izjavio je: „Počašćen sam imenovanjem te se zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Informativni program u kojem radim od prvog dana na hrvatsko televizijsko tržište donio je novi pristup koji su prepoznali gledatelji i nagradili nas svojim povjerenjem. Sve što ćemo raditi u budućnosti bit će upućeno tome da stečeno povjerenje zadržimo i opravdamo. Jamac za to su vrhunski profesionalci naše redakcije, a koji se ubrajaju u najbolje reportere, voditelje i urednike u Hrvatskoj“.

Bobić koji je na RTL-u od samih početaka, novinarstvom se počeo baviti još u srednjoj školi na Radio Orahovici. Po završetku Filozofskog fakulteta u Osijeku 2001. godine, nastavlja s novinarskim poslovima na Slavonskom radiju te na Slavonskoj televiziji. 2001. godine prelazi na Hrvatski radio u redakciju vanjske politike, a potom i na HTV. 2004. godine dolazi na RTL Televiziju kao reporter u Informativnom programu. 2008. godine imenovan je izvršnim urednikom Informativnog programa, a u listopadu 2010. zamjenikom glavnog urednika te postaje i voditelj-urednik središnje informativne emisije RTL Danas.

Tijekom 20 godišnjeg iskustva u novinarstvu, Igor Bobić primio je 2006. godine nagradu Hrvatskog novinarskog društva Marija Jurić Zagorka u kategoriji televizijskog novinarstva za vijest-izvještaj.

>> Dnevnik Igora Bobića neopravdano u sjeni HTV-a i Nove TV

Komentara 4

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:49 01.07.2014.

RTL - jedan od najljepših izdanaka crvenih medija. Informativni program je skrojen za zaštitu SDP-a, stranke koja se tek od 1993. godine preimenovala iz Komunističke partije Hrvatske. Šteta, mislio sam da će ugledni RTL imati u Hrvatskoj najbolji program, bezz Komunističke partije i zaštite sličnih nedemokratskih pokreta.

ST
stefj
12:02 01.07.2014.

Nevjerojatno je koliko je RTL privržen SDP-u i ovoj vladi. Za "neovisnu" televiziju previše, čak to rade i više od HTV-a. Zato nije niti čudno što im je informativni program najmanje gledan i proglašen najlošijim... Osim toga, filmovi su isjeckani, te često radi toga negledljivi, scene ala tip vadi pištolj i odmah ga sprema, a svi leže mrtvi na podu nisu rijetkost. Ako već tako sjeckaju filmove, zašto uopće prikazuju akcijske ili horor filmove? Neka se usredotoče na drame i sapunice...

TO
Tot
12:17 01.07.2014.

taj rtl treba ugasiti ui dati koncesiju nekoj normalnoj tv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije