nesreća na sveticama

Igor na Facebooku: Samo treba naći cestu bez gužve i policajaca

prometna, svetie (1)
Robert Anić/PIXSELL
05.12.2012.
u 11:26

Očevici tragedije kakvu Zagreb, a ni Hrvatska ne pamte policiji se mogu javiti na brojeve telefona 6333-410 ili 192. Bilo kakva informacija bit će, kažu, korisna

Obitelj Igora Loborca koji je u utorak ujutro jureći automobilom usmrtio osmogodišnjeg dječaka i njegova 36-godišnjeg oca dan nakon nesreće u potpunom je šoku, nalazi se na tabletama za smirenje i ne komunicira ni s kim. U susjedstvu u kojem Igor živi od rođenja vlada tmurna atmosfera, nitko ne može vjerovati da je upravo taj 25-godišnji povučeni dečko nadaren za informatiku skrivio stravičnu prometnu nesreću.

– Poznavala sam Igora, uvijek je pozdravio u prolazu, bio je tih, povučen, genij za informatiku i računala, nedavno si je kupio tu Toyotu, ali nismo znali da njome divlja okolo. Pa ja se ne sjećam da sam ga ikad vidjela da vozi automobil, a kamoli da juri tu po kvartu. Ljeti, kada mu roditelji odu na more, zna doći s curom do dućana, mislim da su zajedno već duže vrijeme – kaže nam prodavačica iz obližnje trgovine.

Međutim, koliko god da je Igor bio izvrstan u školovanju i poznat kao pristojan i dobar dečko među susjedima, ostaje činjenica da je bio zaljubljenik u automobile i brzu vožnju o čemu svjedoče njegovi komentari i statusi na Facebooku.

“Joooj, trebaš osjetit kad lift potegne... J.... kako zakon, onak, juri do 6k okretaja, a onda kad te zalijepi za sic.... mmmmmm. Kad uđeš u lift, to je poseban osjećaj, pogotovo kad prestižeš i onak, nisi još izašel u traku drugu već se vraćaš”, napisao je 4. prosinca prošle godine, točno godinu dana prije nego je skrivio nesreću.

Njegovi daljnji komentari svjedoče o brzinama kojima je znao juriti, a znao je i kada i gdje izbjeći policajce pa je tako napisao:

“Eto, mogu reć da je 140km/h za ovaj auto skroz normalna brzina čim je malo ravnija cesta. Samo treba nać cestu bez velike gužve i policajaca”.

Igor je policiji rekao da je nesreću skrivio na putu do informatičke tvrtke S&T koja se nalazi u Borongajskoj cesti, gdje je posao dobio nakon što je 2007. godine diplomirao na Visokoj školi za informacijske tehnologije. 

Traže očevice

Sve okolnosti stravične nesreće u kojoj su na nogostupu smrtno stradali školarac Patrik (8) i njegov otac Dario Puljić (36) na zagrebačkim Sveticama jučer nešto prije devet sati ujutro još nisu utvrđene.

Zagrebačka policija stoga je uputila apel građanima. Očevici tragedije kakvu Zagreb, a ni Hrvatska ne pamte policiji se mogu javiti na brojeve telefona 6333-410 ili 192. Bilo kakva informacija bit će, kažu, korisna.

Patrika je otac pratio u školu. Na nastavu nije stigao. Ostala je samo torba na cesti, razbacane knjige. Na oca i sina naletio je Toyotom  25-godišnji informatičar Igor Loborec.

Kojom je brzinom jurio po naseljenom dijelu grada, u blizini osnovne škole i gimnazije te srušio devet metalnih stupića i prometni znak, a zatim prednjim dijelom automobila udario u Patrika i Darija Puljića, još se utvrđuje.

Zna se da je ta brzina bila prevelika pa se spominje da je vozio oko stotinu kilometara na sat. Istražitelji kažu da je puka sreća da žrtava nije bilo još jer je nedaleko od mjesta nesreće bilo još školske djece.

>>S oko 100 km/sat zabio se u dijete i oca, koji su na mjestu poginuli

>>Zagrepčani o vozačima: Luđak mi je skoro odnio sina (9) na 'zebri'

 

Komentara 106

NI
nika1
13:15 07.12.2012.

Draga Tea, izgleda da bi sada svi trebali žaliti Loboreca jer je dobra osoba a to što je ubio dvoje nevinih ljudi zbog prevelike brzine, što bi s tim trebalo? Dopustiti svima da jure po cestama i gaze pješake? treba uvesti znatno strože kazne pa bi se usijane glave malo primirile i bahatluk smanjio.

JE
Jere
12:58 05.12.2012.

Tip je očito bahata budala koja brije na aute i sad je unesrećio jednu cijelu obitelj... uopće nemam riječi koju je tragediju napravio. A na facebooku je napisao "Celica registrirana i osigurana ;)Na tehnickom rekli da nisu nikad tak dobar auto imali ;)" Odličan ti auto kretenu.

Avatar DucMan
DucMan
09:17 07.12.2012.

Obitelj Igora Loborca koji je u utorak ujutro jureći automobilom usmrtio osmogodišnjeg dječaka i njegova 36-godišnjeg oca dan nakon nesreće u potpunom je šoku, nalazi se na tabletama za smirenje i ne komunicira ni s kim. ------------------------------------------------------------------------------ A obitelj poginulog čovjeka i djeteta? Bojim se samo ta i ovo nije jedna ,za naše sudstvo, "društveno prihvatljiva obitelj". Jer društveno prihvatljive obitelji kod nas imaju dozvolu za ubijanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije