Maras uoči Vlade

'Imamo većinu za izbacivanje Linića i podržat ćemo odluku Predsjedništva SDP-a'

Gordan Maras
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
05.06.2014.
u 10:40

Ministar je komentirao i sinoć najavljenu kandidaturu potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadine za novog šefa stranke. Maras kaže da je to presedan u politici i nije mu jasno zašto netko u SDP-u ističe svoju kandidaturu prije parlamentarnih izbora

Ministar Gordan Maras prije sjednice Vlade rekao kako vjeruje da će Glavni odbor u subotu većinom glasova podržati odluku Predsjedništva SDP-a o izbacivanju Slavka Linića iz stranke. Na pitanje je li siguran da ima većinu i jesu li se prebrojili u SDP-u, Maras je rekao da se u SDP-u ljudi ne prebrojavaju.

Neki možda to i rade, ali ja to tako ne radim. Nije tu pitanje samo Slavka Linića, Glavni odbor mora raspravljati i o drugim stvarima. Još imamo godinu i pol mandata i trebamo ljudima reći što će Vlada raditi u tih godinu i pol dana, a na temelju čega ćemo tražiti novi mandat na izborima. U stranci moramo definitivno više razgovarati i treba nam više zajedništva rekao je Maras i dodao da mu nije drago što u prvom planu već mjesecima unutarstranački sukob.

Ali mogu vam obećati da nakon subote neće biti tako kazao je. Novinari su ministra pitali nije li više zapravo mučenje građana jer se ministri Vlade više bave unutarstranačkim pitanjima negoli svojim poslom.

Mislite li vi da je meni ovo zabavno? Naravno da nije normalno da mi već mjesecima raspravljamo o odnosima unutar stranke. U subotu od kolega očekujem otvorenu raspravu, ali i odgovornost jer SDP treba završiti ovaj mandat u Vladi do kraja precizirao je Maras. Ministar je komentirao i sinoć najavljenu kandidaturu potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadine za novog šefa stranke. Maras kaže da je to presedan u politici i nije mu jasno zašto netko u SDP-u ističe svoju kandidaturu prije parlamentarnih izbora.

Ja vjerujem da Zlatko Komadina želi da pobijedimo na izborima 2015. godine i to je pitanje za njega rekao je Maras, a u svom je govoru pokušao i minorizirati važnost Komadinine kandidature rekavši da možda Komadina misli na izbore 2019. godine, dakle nakon još jednog mandata Zorana Milanovića na čelu SDP-a i Vlade.

>>Linić: Izvješće me nije iznenadilo. Nikad nisam rekao da me pratila SOA

>>Komadina: Sukob Milanovića i Linića nije tema SDP-a

Komentara 18

19
1995josip
10:47 05.06.2014.

Mi Hrvati imamo većinu da izbacimo vas nesposobne sa vlasti na prijevremenim izborima , jer dojadili ste sa svojom nesposobnosti i lopovlukom vaših istaknutih sdpejcov .

TI
tia
10:53 05.06.2014.

otvoreno ćete razgovarati? jesu li vam podijeljeni šalabahteri s tekstom?

VE
verakruz
12:25 05.06.2014.

Ovome se tresu gaće da će ostati bez ministarske fotelje nakon prijevremenih izbora, pa u očaju prijti svojim kolegama u SDP-u da moraju glasati kako on kaže... Jer, u protivnom, ovaj stručnjak nikad više neće bit na državnim jaslama, a to je priznaćete-katastrofa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije