'KRVI JE BILO SVUDA'

Incident na rovinjskoj tržnici: Potukli se vlasnici štandova, troje završilo u bolnici

Foto: IstraIN
1/3
23.08.2021.
u 14:12

Kako je ispričao jedan od ozlijeđenih, vlasnik OPG-a Enrico Cernecca, tu večer dobio je poziv s nepoznatog broja da mu je djelatnica teško ozlijeđena te da je dobila šakom u glavu

Prošloga petka na rovinjskoj je tržnici došlo do incidenta vlasnika štandova u kojem su tri osobe hospitalizirane u pulskoj bolnici. Kako doznaje IstraIN, sve je krenulo kada je vlasnica krenula prigovarati ostalima da se ne drže tržišnog reda. 

– Policija je zaprimila prijavu da je u petak 20. kolovoza, oko 21.50 sati, na gradskoj tržnici u Rovinju došlo do sukoba nekoliko osoba. Tri osobe zatražile su liječničku pomoć. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja – oglasila se i policija. 

Kako je ispričao jedan od ozlijeđenih, vlasnik OPG-a Enrico Cernecca, tu večer dobio je poziv s nepoznatog broja da mu je djelatnica teško ozlijeđena te da je dobila šakom u glavu. 

– Došao sam tamo i rekao napadačima da neću s njima razgovarati dok ne dođe policija. U tom trenutku tamo su se našla i dva djelatnika Crnog vjetra koji su spriječili daljnji sukob. Zatim sam išao do svoje djelatnice koja mi je rekla da ima zatvoreno oko, a na drugo slabo vidi te da je prilikom udarca izgubila naočale. Ja sam ih išao potražiti, gledao sam dolje i u tom trenutku zet vlasnika susjednog štanda udario me kockastom bocom u potiljak. Kada sam se okrenuo, još jednom me bocom udario u čelo – ispričao je. 

Foto: IstraIN

– Napadač je sjedio i držao glavu dole tako da je razmišljao što učiniti s obzirom na to da smo mi jedini domaći, htio nas se riješiti i to je bio pokušaj ubojstva. U to vrijeme moja djelatnica opet je bila napadnuta i krvi je bilo posvuda – nadodaje. 

Kako govori, problem je u Komunalnom servisu koji dopušta nepridržavanje tržišnog reda.

– Komunalni servis dozvoljava da prodavači cijelo vrijeme budu u prostoru za kupce i da ih zaustavljaju. Ljudi su si dozvolili onoliko koliko su im oni dopustili. Za ovo djelo što se dogodilo, ja osobno optužujem Komunalni servis i direktora – kaže.

Rovinjski kupci pak govore kako je i prodavačica u više navrata radila istu stvar te da je koristila vrlo pogrdan rječnik, kao i napadači. Jedna od svjedokinja tamo se našla u vrijeme sukoba te je kazala da je bilo strašno.

– Bilo je zaista ružno gledati, krvi je bilo posvuda. Nadam se da će se ozlijeđeni brzo oporaviti – kaže.

Oglasili su se i iz Komunalnog servisa te kazali kako će poduzeti sve potrebne radnje. 

– Iskreno nam je žao da je do takvog događaja uopće došlo na gradskoj tržnici jer ne pamtimo kada se nešto ovako strašno ili slično uopće dogodilo na našoj gradskoj tržnici, odnosno takvih događaja na gradskoj tržnici nikad nije ni bilo – kazali su.

Troje ranjenih – djelatnica, njezin sin te vlasnik prevezeni su u Opću bolnicu Pula gdje su šivani. Sin i vlasnik pušteni su nakon šest sati, dok je Dragica ostala do popodneva jer je povraćala.  

VIDEO Zadranka ogorčena: Čašu vode u slastičarnici naplatili šest kuna

Ključne riječi

Komentara 19

DA
danijelrukavina4
15:32 23.08.2021.

Idemo pogađati. Domaći su dobili po tamburi od "manjine". A manjina su vjerojatno albanci. Dođoše divlji i istjeraše pitome. Na kraju balade, multi kulturni istrijani će biti manjina u svojoj Istri. Jer ovi "manjinski poduzetnici" dovlače samo svoje i zapošljavaju, a istrijani na kraju moraju ići na posao u Italiju, Austriju. To sam već vidio 90-tih.

Avatar Mali Berica
Mali Berica
15:02 23.08.2021.

To je cijena multikulture, biti će još puno gore, tako je to u cijeloj EU.

NO
NoviCovjek
16:56 23.08.2021.

Nisu Albanci upleteni u ovaj sukob jel tako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije