Nadzor

Inspektori provjerili 13 benzinskih postaja u Rijeci i okolici

Inspekcija03
Nel Pavletić/PIXSELL
04.07.2011.
u 14:37

Glavni nam je cilj utvrditi kupuju li turisti kvalitetno motorno gorivo, ono koje je deklarirano na mjeračima protoka, kazao je Elio Vagaja, pročelnik Područne jedinice Rijeka Državnog inspektorata

Neispravna deklaracija kod jedne vrste goriva, odnosno nedostatak podataka o aditivima na dvije benzinske postaje rezultat su opsežnog inspekcijskog nadzora Državnog inspektorata koji je danas proveden nad 13 benzinskih postaja na glavnim magistralnim pravcima u Rijeci i okolici. Nadzor je obavljalo 30 inspektora Područne jedinice Rijeka, a obuhvatilo je deklariranje motornih goriva, kontrolu poštovanja propisa iz područja radnih odnosa i zaštite na radu.

– Riječ je o planiranoj akciji nadzora, a kako su benzinske postaje točke kroz koje, osobito tijekom turističke sezone, prolazi veliki broj potrošača, to je i odredilo županijski izbor lokacije – objasnio je Elio Vagaja, pročelnik Područne jedinice Rijeka. Naglasio je da je primarni cilj provedenog nadzora zaštita potrošača, brojnih gostiju... Svrha je osigurati im da dobiju proizvod i uslugu koju su platili.

– Gorivo je najprodavaniji artikl tijekom turističke sezone. Glavni nam je cilj utvrditi kupuju li turisti kvalitetno motorno gorivo, ono koje je deklarirano na mjeračima protoka. Usmjeravamo pozornost na potencijalno rizične proizvode, a sve kako bi postigli višu razinu učinkovite zaštite kroz kontrolu ispunjavanja propisanih zahtjeva – naglasio je Vagaja. Rijeku je prilikom današnjeg obavljanja inspekcijskog nadzora posjetio i Robert Markt, novi glavni inspektor, naglasivši da su ovakvi nadzori preventivnog karaktera od osobite važnosti za turističku promidžbu Hrvatske. Osobito je važno da gost dobije kvalitetnu uslugu, što jamči da će se vratiti ondje gdje je kvalitetno uslužen, kazao je.

Ključne riječi

Komentara 1

LA
lapi09
15:48 04.07.2011.

jako lijepo od njih ...samo da rezultati ne zavrse neobjavljeni negde u fascikli sa praznom \"plavom kovertom\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije