Zračni napad

Iračka vojska pogodila konvoj u kojem se nalazio vođa ISIL-a Abu Bakr al-Baghdadi

isis
Foto: Reuters video screenshot
1/2
12.10.2015.
u 07:40

Uz konvoj, snage su izvele napad i na samo mjesto sastanka te ranile i ubile nekoliko vođa ISIL-a

Iračka vojska tvrdi kako su njezine zračne snage pogodile konvoj u zapadnoj pokrajini Anbar u kojem se nalazio i vođa ISIL-a Abu Bakr al-Baghdadi, javlja CNNNjegova sudbina zasad je nepoznata, a Reuters javlja kako je preživio napad.

 – Iračke zračne snage izvele su herojsku operaciju pogodivši konvoj Al-Baghdadija dok je putovao na sastanak sa starijim vođama ISIS-a u Karabelahu, poručila je vojska.

Uz konvoj, snage su izvele napad i na samo mjesto sastanka te ranile i ubile nekoliko vođa ISIL-a.

Pentagon zasad nije potvrdio ove informacije.

Protekle godine dva puta se pojavila informacija kako je Al-Baghdadi ranjen u zračnim napadima. Svaki put, nekoliko dana nakon napada na društvenim bi se mrežama pojavile audio snimke Al-Baghdadija.

>> SAD suspendirao program obuke sirijskih pobunjeničkih snaga

Komentara 5

DU
Deleted user
08:31 12.10.2015.

Interesantno kojom brzinom Reuters ima informaciju da je glavni koljač živ. Očito su u NATO-u neometano primili dnevni izvještaj Bagdadija. Potpuno je očigledno da bez podrške SAD-a i njegovih satelita ISIS ne bi preživio niti 24 sata.

Avatar hr.granicar
hr.granicar
08:12 12.10.2015.

Doce novi,jaci i ludi nazalost

OK
okus
08:11 12.10.2015.

Ponovljen članak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije