Iskaz

Iskaz Kalinića u RH, za Srbiju valjan ako je dan istražnom sucu

sretko
MUP
12.06.2010.
u 18:50

Uporaba njegovog iskaza ovisi od toga u kojoj je formi taj iskaz i u kojem svojstvu ga je dao - rekla je Maja Kovačević Tomić

BEOGRAD - Glasnogovornica Specijalnog suda Maja Kovačević Tomić izjavila je danas da će iskaz koji je pred hrvatskim organima dao Sretko Kalinić

srbijansko pravosuđe i policija moći koristiti u postupcima za rasvjetljavanje kaznenih djela u Srbiji samo ukoliko je dan pred istražnimsucem i u nazočnosti branitelja, javila je agencija Tanjug.

Glasnogovornica je u izjavi Tanjugu objasnila da bi u tom slučaju Kalinić u nekom budućem sudskom postupku pred srpskim sudom mogao biti saslušavan putem video-bima. Pojasnila je da ono što Kalinić govori policiji u informativnom razgovoru ne može se pred sudom u Srbiji koristiti kao dokaz, ali može biti putokaz što valja provjeravati i u kojem smjeru dalje voditi istragu.

Uporaba njegovog iskaza ovisi od toga u kojoj je formi taj iskaz i u kojem svojstvu ga je dao - rekla je Maja Kovačević Tomić

Komentara 7

SR
sta_reci
23:45 12.06.2010.

aj trtko ne uzrujavaj se .. srbenda upuca rodenog hrvata na rodenoj zemlji i jos bi trebao davati izjave, kome, pravobraniocu ? pa zasto niti je osumljicen za nesto, niti uhapsen .. covjek je zrtva, kak to ne kuzis i ima pravo davati izjave novinama, niti se obratio srbima, niti ga oni ne zanimaju. ko ga sisa kaj su ga osudili na 40 godina, on to jadan mozda i nezna ako mu nebude preneseno preko javnih tuzioca, pravobranitelja ili who knows?

SR
sta_reci
23:52 12.06.2010.

istrazni sudci ... a sta ce mu to, tko ce zrtvu istrazivati, a i sta ce srbi istrazivati hrvata kojeg su osudili na 40 godina robije, pa dobili su svog malisu na grani i red je da se zaustavi napredovanje istrage u interesu REGIJE.

MM
Mladen Miletić
19:39 12.06.2010.

Iskaz Kalinića u Hrvatskoj, za Srbiju valjan ako je dan istražnom sucu, dok mi znamo da su svi okolo lopovi ( osim nas Hrvata!) zato nevjerujemo i ne priznamo ništa i od nikoga ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije