Korizma

Istražili smo razlike u tradicionalnim korizmenim receptima hrvatskih regija

Korizma
Foto: Sandra Šimunović / PIXSELL.
1/2
12.02.2021.
u 16:48

U utorak i srijedu uz Večernji list pronađite korizmeni molitvenik i kuharicu

Korizmeno vrijeme je vrijeme odricanja i pokore, duboke molitve i predanosti u iščekivanju najvećega kršćanskog blagdana Uskrsa. Stoga je Večernji list i ove godine svojim čitateljima priredio korizmeni molitvenik s meditacijama i molitvama za korizmeno doba.

U molitveniku pronađite i razmatranja o postu fra Slavka Barbarića te razmišljanja pape Ivana Pavla II. o važnosti korizmenog vremena. Korizmeno doba snažan je poticaj za sakrament ispovijedi pa se u molitveniku navode praktični savjeti kako pristupiti ispovijedi. Također, uz Gospin plač tu su i tradicionalni korizmeni napjevi, koji se izvode samo u ovo sveto vrijeme koje je pred nama.

Foto: Zajednica poduzetnika i obrtnika

Kako bismo vam olakšali vrijeme posta, pripremili smo vam i korizmenu kuharicu. Donosimo recepte tradicionalnih jela iz Slavonije, Međimurja, Istre, Dalmacije, Like i Gorskog kotara. Iza recepata stoji samostanska kuharica sestra Anica Jozić. Za vas je pripremila slavonska posna jela, najbolji baranjski fiš, zelje po zagorski i mnoga druga.

Uz kuharicu pronađite i bon za Delimano pekač kruha koji će samo za čitatelje Večernjeg lista biti dostupan po cijeni 699,90 kn.

Korizmeni molitvenik vam darujemo u utorak 16. veljače, a kuharicu potražite u srijedu 17. veljače.

Vaš Večernji list

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije