Iz Vukovarsko-srijemske županije

Ivana Jurić je najuzornija hrvatska seoska žena u 2014.

Izbor za najuzorniju hrvatsku ženu
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/11
12.10.2014.
u 00:01

Pobjednica Jurić laskavu titulu izborila je u konkurenciji 14 kandidatkinja iz pet hrvatskih županija

Ivana Jurić iz mjesta Đurići u Vukovarsko-srijemskoj županiji, svestrana 32-godišnja komercijalistica, majka četvero djece, najuzornija je hrvatska seoska žena za 2014. godinu.

Tako je odlučio 13-člani žiri tradicionalnog 15. Izbora najuzornije hrvatske seoske žene koji se u subotu navečer održao u Ivanskoj nedaleko od Bjelovara. Lentu i laskavu titulu Jurić je osvojila u konkurenciji 14 kandidatkinja iz pet hrvatskih županija. -Uzbuđena sam i šokirana, nisam ovo očekivala - blistajući od sreće sva ushićena kazala je nakon proglašenja pobjednica.

Ova simpatična mlada žena ocjenjivački žiri osvojila je svojom svestranošću, neposrednošću i elokvencijom. Simpatije cijele dvorane zavrijedila je u trenutku kada se s pozornice obratila SDP-ovom saborskom zastupniku Vedranu Babiću. -Kada mi možete obećati da će doći do povećanja cijene mlijeka, ali nemojte mi lagati jer ćete dobiti ječmenac budući da sam trudnica - kazala je Jurić i izazvala ovacije u dvorani.

Ona i njezina mnogobrojna obitelj bave se poljoprivredom, a na obiteljskom gospodarstvu uz suvremenu farmu muznih krava obrađuju oko 34 hektara zemlje. Osim brige za obitelj i rada na farmi ova svestrana žena uspijeva biti i društveno aktivna. S mužem Marijanom članica je lokalnog KUD-a, piše tekstove za igrokaze te obožava kulinarstvo i zlatovez. Uz pobjednicu Jurić nagrađene su još i Kata Nikolić iz Sikirevaca u Brodsko-posavskoj županiji kao prva pratilja i Manda Štimac iz Pleternice u Požeško-slavonskoj županiji kao druga pratilja.

Izbor su uspješno organizirali Bjelovarsko-bilogorska županija i Općina Ivanska u suradnji s Udrugom najuzornijih seoskih žena Hrvatske.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL/ Ilustracija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije