Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepopravljiv

Izašao iz pritvora pa organizirao pljačku tešku 700.000 kuna

grgo crnković
VL
01.07.2010.
u 20:00

Crnkoviću će se ponovno suditi i za krvavu pljačku na Drvinju, kada je u listopadu 2005. ubijen Dragutin Golik.

Grgo Crnković (38), svojedobno jedan od optuženih za krvave pljačke Zabe i Fine u rujnu i listopadu 2005. u kojima su ubijeni zaštitari Sokola Marića Stipe Mušan i Drago Renar te hrabri građanin Dragutin Golik, uskoro će ponovno sjesti na optuženičku klupu.

Blindirani sef
I ovaj put sudit će mu se za razbojstvo, koje je počinio godinu dana nakon puštanja iz pritvora u kojem je bio zbog Zabe i Fine, a osim njega, Županijsko državno odvjetništvo za pljačku zagrebačke mjenjačnice tereti i Antonija Vujsića (25) i Miru Richtera (42).

Prema optužnici, Richter i Vujsić terete se da su 10. travnja u 6.30 sati pred jednom mjenjačnicom u Maksimiru čekali da im Crnković javi kada dolazi vlasnik mjenjačnice. Kada im je on to javio, za vlasnikom su ušli u mjenjačnicu te povikali:
– Ovo je pljačka!

Zatim su mu zaprijetili pištoljem te mu iz ruke istrgnuli ključeve kojima su otključali vrata blindiranog dijela mjenjačnice u kojem je bio sef. Uzeli su 704.057 kuna, a vlasnika i djelatnicu mjenjačnice, koje su prijeteći im pištoljem cijelo vrijeme držali pod nadzorom, zaključali su u mjenjačnici. Novac su predali Crnkoviću koji ih je čekao pokraj parkiranog automobila u neposrednoj blizini, a poslije im je dao njihov dio novca.

Tužiteljstvo je tražilo da se Vujsiću i Crnkoviću produlji pritvor zbog mogućnosti ponavljanja djela, a pritvor im je određen potkraj travnja. Inače, kada su počela uhićenja za Finu i Zabu u svibnju 2006., Crnković je bio u bijegu.

Skrivao se oko mjesec dana, a uhićen je na području Crikvenice. Dok je bio u bijegu, promijenio je izgled, pa je tako, kako ga se ne bi prepoznalo, obojio kosu u plavo. Iako se u tom slučaju teretio da je sudjelovao i u pljačkama Fine i Zabe, na kraju je oslobođen jer nije bilo dokaza. No, Vrhovni sud nedavno je ukinuo oslobađajući dio te presude donesene u travnju 2009. na zagrebačkom Županijskom sudu, pa će Crnković i zbog krvave pljačke na Drvinju ponovno sjesti na optuženičku klupu.

Potvrđeno 30 godina
Osim njemu, zbog pljačke Zabe 7. listopada 2005. u kojoj je ubijen hrabri građanin Dragutin Golik ponovno će se suditi Borisu Žalcu i Igoru Mustaču, dok je Ognjenu Grubiću, koji se teretio da je usmrtio Golika, Vrhovni sud potvrdio kaznu od 30 godina zatvora. Osim što mu je potvrđena kazna, Grubić mora vratiti i 846.310 kuna ukradenih iz Zabe. U obrazloženju tog dijela presude Vrhovni sud dao je za pravo nižem sudu koji nije vjerovao Grubićevim alibi-svjedocima – majci, bratu i ocu.

Što se, pak, tiče ubojstva Stipe Mušana i Drage Renara, dvojice zaštitara Sokola Marića koji su ubijeni u pljački poslovnice Fine u rujnu 2005., za to djelo zasad nitko neće odgovarati. Naime, Nenad Filipović, koji je za to djelo bio nepravomoćno oslobođen te mu je nakon izricanja presude bio ukinut pritvor, umro je ubrzo nakon izlaska iz Remetinca.

Komentara 8

Avatar cluesblues
cluesblues
00:27 04.07.2010.

lik ima sve kvalifikacije za saborskog zastupnika - za ministra u ovoj vladi jos nema, jer recimo samo je kalmeta do sada popalio vise stotina milijuna kuna i to bez maske i nenaoruzan, a ovaj tip samo 700 tisuca - za kalmetu je mala beba....

OB
-obrisani-
20:30 01.07.2010.

Samo KRIMINAL! Kad cete moci objaviti neke dobre vijesti,ovako mi smuci nekad!

OB
-obrisani-
20:23 01.07.2010.

Trideset godina za tri neduzna zivota je malo...kad se racuna da je dozivotna pocevsi od najmanje 15 godina pa do 20... opet nase pravosudje i zakonodavstvo sepa... Znam da izgubljene zivote nitko nemoz vratit,ali nek i taj kreten osjeti naten osjeti na svojoj kozi kako je biti zatocen i skracen u svemu sto covjek njegovih godina jos sve prozivi i dozivi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije