Izaslanstvo Slavonskog Broda prvi put nakon rata posjetilo Bosanski Brod

04.12.2008.
u 17:09

Zaštita zdravlja ljudi i okoliša te sprečavanje ekoloških izgreda nakon nedavna početka proizvodnje u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu povod su prvoga poratnog službenog posjeta vodstva Brodsko-posavske županije susjednoj bosanskobrodskoj općini.

- Suradnja i brz protok informacija u obostranu je interesu - rekao je danas na konferenciji za novinare nakon povratka u Slavonski Brod župan Danijel Marušić, inicijator sastanka.

Dodao je kako su ih danas u Bosanskom Brodu uvjeravali da Rafinerija za sada radi bez teškoća, a po tamošnjim zakonima usklađenim s europskima do 2011. ona mora pribaviti ekološku dozvolu.

- No, dobili smo i informaciju kako se upravo zbog toga kakvoća vode u rijeci Savi redovito nadzire i prati kako bi bio izrađen program na temelju kojega će mjerodavne službe utvrditi jesu li ispunjeni uvjeti za dobivanje ekološkog dopuštenja - istaknuo je Marušić.

Na sastanku je dogovoreno osnivanje zajedničke radne skupine članovi koje bi sustavno trebali raspravljati o temama koje su važne za obje strane te omogućiti brži protok informacija, posebno u slučajevima kad je potrebna brza reakcija, kao što su ekološka onečišćenja.

Tijekom susreta započeti su i razgovori o gospodarskoj suradnji dviju regija.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije