Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad u Sl. Brodu

Izbodeni učenik: Izudarao sam ga koljenom, no izvukao je nož

ubo ga nožem (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
21.03.2013.
u 20:18

Nisam primijetio da ima nož. Vidio sam krv, no ne i ranu, kaže 16-godišnji mladić

Sukob dvojice srednjoškolaca na brodskome željezničkom kolodvoru umalo je dobio tragičan epilog. Danas oko 6.30 sati na putu do škole dva učenika drugog razreda jedne brodske srednje škole po izlasku iz vlaka fizički su se sukobila.

Spašen u posljednji trenutak

Jedan je od njih odjednom izvadio nož i ubo vršnjaka teško ga i za život opasno ozlijedivši. Ozlijeđenom 16-godišnjaku liječnička je pomoć pružena u brodskoj bolnici, gdje je i zadržan.

– Uvrijedio me je vezano za jednu stvar koju doživljavam jako osobno pa smo se počeli naguravati. Ubrzo je došlo do tučnjave. Nekoliko sam ga puta udario koljenom i okrenuo mu leđa u namjeri da nastavim dalje prema školi. Međutim, on me je iznenada opet napao – kaže ozlijeđeni učenik. On kaže kako nije primijetio da njegov protivnik ima nož kojim ga je ubo ispod lijeve plećke. Uočio je krv, ali ne i ranu, budući da nije dovoljno podigao majicu. Međutim, što je išao dalje prema školi, bilo mu je sve teže disati i rana ga je sve više boljela.

Prijatelj koji je bio s njim vidio je da krvari te je iz obližnjeg kafića pozvao hitnu. U vrijeme kad su se tukli na kolodvoru je, kaže, bilo puno ljudi, ali svi su samo gledali. Nitko nije reagirao na obračun.

– Pacijent je uboden nožem prsa. Ima ozbiljnu ozljedu prsnog koša jer je nož probio sve stijenke. Kolabirala su mu pluća i krvario je.

Stanje mu je stabilno, ali pratimo ga kako ne bi došlo do novog krvarenja i komplikacija – rekao je dr. Ferid Latić, dežurni liječnik na Odjelu traumatologije. Dodao je da je pacijent mogao umrijeti da je samo malo kasnije došao u bolnicu. Ravnatelj škole koju pohađaju učenici kaže da će poduzeti sve mjere propisane pravilnikom i angažirati stručni tim koji će raditi s učenicima.

– Ne znam kako se moglo dogoditi da učenik s nožem ide u školu, o tome trebate pitati njihove roditelje. Mi njih ne možemo pregledavati na ulazu.

Kaznena prijava mladiću

Prije smo u školi imali i zaštitare, ali ni oni nisu mogli učiniti ništa drugo osim pozvati socijalnu službu i roditelje – kaže ravnatelj. Uhićeni 16-godišnjak žalio se na bolove zbog udaraca po glavi i tijelu pa je i njemu pružena liječnička pomoć. Policija ga je zbog sumnje u nanošenje teške tjelesne ozljede kazneno prijavila Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

>> Maloljetnik nožem izbo goste i policajce u kavani u Ćupriji

Komentara 33

Avatar Tiran
Tiran
20:22 21.03.2013.

Slavonski Brod je sve samo ne Slavonski. Previše je ološa izbosne dopeljalo i uništilo jezik i kulturu nekad predivnog hrvatskog grada na obali Save

TM
tom milles
20:39 21.03.2013.

Kamo sreće da se je rizičnu skupinu moglo prepoznai tamo još negdje 90tih prošloga stoljeća jer sada nebi bilo potrebno da se neki od tih rizičnih sa USKOK.om dogovaraju o kaznama zamijenjenim za " prisilni ,dobrovoljni rad " u trajanjunju od 750 sati kao i to da neki pripadnici te rizične skupine nebi poradi počinjenoga dvostrukoga ubojstva iz nehata bili kažnjeni sa 11 mjeseci zatvora koje istini za volju nikada neće odležati.Sve ostalo odn. ostali ovdje nebi stali....

OP
objektivni_promatrač
20:23 22.03.2013.

Ma to vam je sve kriva ona dječja pravobraniteljica koja umjesto da traži odgoj traži kroz svoje radno mjesto samopromociju. Zato i jesu klinci takvi kad im roditelji ništa ne smiju. Čim mu roditelj zaprijeti dijete može zvati plavi telefon. To je njeno maslo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije