REGULACIJA KRATKOROČNOG NAJMA

Iznajmljivači zadovoljni: Rentanje stana u neboderu nije pravi obiteljski smještaj

24.08.2024.
u 19:58

Problem su stanovi stranaca, često cijele zgrade, svi iznajmljuju i neće im biti problem skupiti 80% suglasnosti, upozoravaju iznajmljivači

Komentara 32

KI
kingtom
22:35 24.08.2024.

Sve ok ako ce se zakon primjeniti na sve jednako i one koji već imaju dozvole i oni koji još nemaju. Nedopustiva je situacija da u istom objektu netko od ranjje radi najam bez suglasnosti a netko tko bi tek ušao u posao treba suglasnost, to je onda kršenje ustavnih prava. Treće treba izbaciti poslovne prostore iz stambenih objekata, to je ista kategorija, ako je stambeni prostor za stanovanje onda nema mješanja. Drugo je pitanje ograničavanja raspolaganjem privatne imovine. Trebala bi postojati jasna pravila jednaka za sve koja se kontroliraju i provode.

NO
Nordik
20:56 24.08.2024.

Ništa se neće promijeniti jer se novi zakon odnosi na nove, tek potencijalne iznajmljivaće. Svi stanovi u postojećim stambenim zgradama će se rentati kao i do sada. Ne vidim gdje će se osloboditi ti silni stanovi za dugoročni najam o kojem govori Bačić

DU
Deleted user
20:39 24.08.2024.

neboder ili zgrada od 6 stanova...dnevni najam je pako za stanare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije