dom & vrt

Izolacija podruma - otkrivamo koji su problemi i kako ih riješiti

podrum
DIV
09.09.2013.
u 11:26

Kišno i vlažno vrijeme na vidjelo donosi sve propuste kod hidroizolacije podruma

Dobra i kvalitetna izolacija zbog uštede energije prioritet je pri svakoj gradnji. Nažalost, često podrumi ostaju zapostavljeni i nedovoljno izolirani. Taj dio kuće ili zgrade neki ne koriste previše te ga ostavljaju za neku drugu investiciju i priliku kada će biti više vremena ili novca. No, upravo se tu griješi jer upravo takvi prostori zahtijevaju dobru izolaciju, prije svega radi štednje energije, zaštite objekta, ali i zbog zdravlja svih stanara.

Uštedite i zaštitite

– Ispravna izolacija štedi i štiti. Toplinska izolacija mjera je sanacije s najvećim potencijalom uštede energije. Preko krova, fasade, poda na tlu i/ili podruma nedovoljno izolirane ili uopće neizolirane kuće gubi se više od 70 posto energije – upozorava struč.spec.ing.aedif./mag.aedif. Irena Borošak.

Napominje kako se na površini neizolirane vanjske površine zrak brzo hladi i raste relativna vlaga zraka, a time i rizik od stvaranja plijesni i gljivica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije