Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tvrdnja je neutemeljena'

Izrael niječe da su njegovi vojnici pokopali Palestince u masovnu grobnicu u Gazi

Razmjeri razaranja izraelskih zra?nih napada na Pojas Gaze
Foto: Rizek Abdeljawad/XINHUA
1/3
24.04.2024.
u 01:00

Palestinski tim civilne obrane u Gazi izvijestio je u ponedjeljak da je blizu bolnice Naser u gradu Kan Junisu na jugu enklave otkrivena masovna grobnica s 283 tijela

Tijela otkrivena u masovnoj grobnici u Pojasu Gaze nisu pokopali izraelski vojnici nego Palestinci, priopćilo je izraelsko veleposlanstvo u Ženevi u utorak navečer. "Tvrdnja da su Izraelske obrambene snage (IDF) pokopale palestinska tijela je neutemeljena", navelo je veleposlanstvo. 

Vojnici su samo pregledali tijela u grobnici u potrazi za izraelskim taocima, dostojanstvo mrtvih je poštovano, a tijela Palestinaca vraćena su na isto mjesto, dodaje se u priopćenju. "Pregled je izveden pažljivo i isključivo na mjestima gdje su obavještajne informacije ukazale na moguću prisutnost talaca", reklo je veleposlanstvo.

Palestinski tim civilne obrane u Gazi izvijestio je u ponedjeljak da je blizu bolnice Naser u gradu Kan Junisu na jugu enklave otkrivena masovna grobnica s 283 tijela. Prema uredu UN-ova visokog povjerenika za ljudska prava Volkera Türka, koji se pozvao na civilnu obranu, neka su tijela imala vezane ruke. Türk je u utorak rekao da je "užasnut" izvješćima o otkriću masovnih grobnica u blizini bolnica u Gazi i pozvao je na neovisnu istragu uzroka smrti.

Također je bilo izvješća o tijelima pronađenim u kompleksu bolnice al Šifa u gradu Gazi. Prema međunarodnom zakonu, bolnice imaju pravo na posebnu zaštitu. Türk je također istaknuo da je "namjerno ubijanje civila, zatvorenika i drugih osoba koje su 'izvan borbe' ratni zločin".

 

GALERIJA Izrael napao iranski konzulat u Damasku: Ubijen zapovjednik iranske revolucionarne garde
Razmjeri razaranja izraelskih zra?nih napada na Pojas Gaze
1/7
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije