'UTVRĐUJEMO IDENTITET'

Izrael objavio: 'Postoji mogućnost da je novi vođa Hamasa eliminiran'

Protesters rally in solidarity with Palestinians, in Sanaa
Foto: Khaled Abdullah/REUTERS
1/6
17.10.2024.
u 15:37

Ako se potvrdi Sinwarova smrt, Hamas bi nakon nedavne likvidacije šefa političkog krila, Ismaila Hanije, u Teheranu, mogao ostati praktički bez vođstva.

Prema najnovijim vijestima Reutersa, glasnogovornik izraelske vojske (IDF)  rekao je da postoji mogućnost da je vođa Hamasa , Yahya Sinwar , "eliminiran". Reuters dodaje da izraelska vojska to provjerava.

Vojska je u priopćenju u četvrtak rekla da su tri militanta ubijena tijekom operacija u Gazi, ne navodeći pojedinosti. Rečeno je da identitet trojice zasad nije potvrđen, ali se "provjerava mogućnost" da je jedan od njih bio Sinwar. Fotografije na društvenim mrežama pokazuju mrtvo tijelo osobe koja iznimno liči na Yahya Sinwara s vidljivim teškim ozljedama djelomično zarpano ruševinama. Zasad nema komentara od Hamasa.

Sinwar je bio jedan od glavnih arhitekata Hamasova napada na Izrael 7. listopada 2023. Izabran je za glavnog vođu skupine nakon atentata na Ismaela Haniyeha u srpnju u očitom izraelskom napadu na glavni grad Irana Teheran.

>>> VIDEO Izraelska vojska

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 11

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
16:37 17.10.2024.

S teroristima se ne pregovara, već ih se neutralizira. Da bar mi imamo organizacije poput Mossada i IDF-a, za čas bismo riješili mnogo problema.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
16:35 17.10.2024.

Hamas je teroristička organizacija. Dobro je kada se ubije vođa terorističke organizacije.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
16:39 17.10.2024.

Evo, sad će dušebrižni pravdatelji ruskih agresora brojati palestinsku djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije