parlamentarni izbori

Jadranka Kosor nositeljica lista HDZ-a u svim izbornim jedinicama

kosor, hdz, rijeka (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
04.11.2011.
u 15:35

Prvi ljudi stranke odbacuju “pokušaje nametanja kolektivne odgovornosti” i najavljuju nastavak borbe protiv korupcije

Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nosit će liste te stranke u svim izbornim jedinicama, odlučeno je u petak na Predsjedništvu HDZ-a.

Politika “čistih ruku”

U priopćenju koje je glasnogovornica stranke Sunčana Glavak poslala medijima naglašava se da je “Predsjedništvo odbacilo pokušaje nametanja kolektivne odgovornosti, kao i sustavno širenje dezinformacija o razdoru u vrhu stranke i scenarija o smjeni predsjednice HDZ-a”.

– Predsjedništvo HDZ-a izražava žaljenje što postoji sumnja da su se pojedinci iz redova stranke ogriješili o zakone. Predsjednica HDZ-a i cijela stranka nepokolebljivi su i odlučni u nastavku borbe protiv korupcije i daljnjoj provedbi politike „ čistih ruku“ – poručili su s Predsjedništva, ponovno naglasivši zasluge HDZ-a i prvog predsjednika Franje Tuđmana u stvaranju države, kao i zasluge za pristupanje Europskoj uniji te otvaranje bitke protiv korupcije.

Iako su sada potvrdili ono što su mediji nagađali, da će Kosor biti nositeljica svih izbornih lista, još nisu potvrdili u kojoj će izbornoj jedinici Jadranka Kosor ispitati bilo birača kao prva na listi. Prvotno se nagađalo da će prvo mjesto preuzeti tajniku HDZ-a Branku Bačiću u desetoj izbornoj jedinici, no ta joj kombinacija ne odgovara iz više razloga – na prošlim izborima prvi na listi u toj jedinici bio je njezin prethodnik, trenutačno najpoznatija osoba sa sudske klupe, Ivo Sanader, a puls birača te jedinice pokazao je da nisu skloni ženi. Izbor te jedinice vjerojatno su dokrajčili posljednji rezultati istraživanja po kojima je HDZ sa šest zastupnika iz 2007. godine pao na četiri zastupnika.

Neće umjesto Milinovića

Da se ne gura jakom dalmatinskom igraču Božidaru Kalmeti i moćnom Ličaninu Darku Milinoviću, koji su na prošlim izborima briljirali s deset mandata, s prvog mjesta liste Kosor će vjerojatno maknuti Petra Čobankovića u petoj izbornoj jedinici. Tamo je HDZ na prošlim izborima dobio osam mandata, a sadašnja istraživanja pokazuju da im se nakon 4. prosinca smiješi šest mandata. Izbor te jedinice u kojoj vjerno glasačko tijelo HDZ-a neće osigurati potpuni fijasko predsjednici stranke logičan je jer u nju pripada i Kosoričin rodni Pakrac. Novije igrače u HDZ-u dopalo je prvo mjesto u jedinicama u kojima ta stranka tradicionalno loše stoji. Tako su u trećoj izbornoj jedinici na megdan Radimiru Čačiću poslali Tomislava Karamarka, dok će se u drugoj jedinici, u srazu sa SDP-ovim Zvonimirom Mršićem okušati Đuro Popijač, ministar gospodarstva. U osmu jedinicu delegirali su Davora Božinovića, ministra obrane. U prvoj jedinici prvi je Gordan Jandroković, u četvrtoj Vladimir Šeks, u šestoj Ivan Šuker, a u sedmoj Martina Dalić.

Ključne riječi

Komentara 281

OB
-obrisani-
18:33 04.11.2011.

Strane banke kontroliraju hrvatsko gospodarstvo - \"Od 2000. godine, za godinu dana, strancima prodano 44.2% ukupnog hrvatskog bankarstva, do kraja 2003. 90,4%\" Bravo SDP.

OB
-obrisani-
20:48 04.11.2011.

Ribniče, je li SDSS u koaliciji s SDP-om ili HDZ-om?

H0
Hajduk_058
15:51 04.11.2011.

I osim toga bila je komunist, a to zna Karamarko, a tek Vlaisavljević...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije