županjska sladorana

Jadranka Kosor: Ovakvi osnovni rezultati zaslužuju duboki naklon

kosor
Petar Glebov/Pixsell
21.10.2011.
u 13:47

Premijerka je dodala da su u pregovorima s EU uspjeli dogovoriti kvotu od 192 tisuće tona šećera

– Čestitam vam na uspješnom poslovanju koje zaslužuje duboki naklon. Čula sam da su plaće pristojne i redovite, da ste povećali otkupnu cijenu šećerne repe sa 250 na 300 kuna po toni i da dobro surađujete s kooperantima i to je za svaku pohvalu. Uložili ste u modernizaciju i održavanje 60 milijuna, a to je vidljivo i u ovim pogonima – rekla je premijerka Jadranka Kosor za današnjeg posjeta županjskoj Sladorani, a suvlasnik Željko Zadro je dodao kako županjska šećerana dnevno proizvede robe u vrijednosti od milijun eura.

Dodala je da su u pregovorima s EU uspjeli dogovoriti kvotu od 192 tisuće tona šećera.

Premijerka je u društvu domaćina i svojih suradnika razgledala novo skladište iz kojega se svakog dana u kamione kupaca nakrca 400 do 500 tona šećera u pakovanjima od kilogram, ali i od tisuću ili 200 kilograma pa se našalila i pokušala podići ogromnu vreću.

Od domaćina je doznala kako šećerana dnevno prerađuje 7000 tona, a u ovogodišnjoj kampanji, 65. po redu u kojoj pogoni rade najvećim kapacitetom u 65 godina dugoj povijesti Sladorane, preradit će 470 tisuća tona repe i proizvesti 70.000 tona bijelog šećera.

Kako su za županjski šećer zainteresirani i kupci iz regije, svjedočio je i veliki tegljač beogradskih oznaka koji je čekao na utovar.

– Ukupne investicije u ovoj godini više su od 60 milijuna i stalno ulaganje osnovni je preduvjet ekonomski održivom razvoju proizvodnje šećera i konkurentnosti naših proizvoda na tržištu zemalja EU. Zahvaljujući takvoj strategiji već sljedeće godine Sladorana će u potpunosti biti spremna za ulazak u EU – rekao je premijerki Luka Burilović, predsjednik uprave Sladorane.

Komentara 10

VI
vidimškoj
16:37 21.10.2011.

Jadranka Kosor: Ovakvi osnovni rezultati zaslužuju duboki naklon +++++ samo nemoj da ti se ja nađem iza leđa.

LU
lutomirski
18:15 21.10.2011.

sad ide Hrvatska naprijed, sad ce sve sto je zadnjih 20 godina zaostalo, napraviti do izbora....a na izbore ce doci carobnjaci sa praksom u razlicitim zemljama ovoga svjeta i podignuti ce Hrvatsku na Level jedne Svicarske.... ali malo u ku...cu !!!!!!!!!!!!

DJ
djakputnik
20:02 22.10.2011.

E moj Zadro, ako Kosoruša baci oko na tvoj šećer, kao što je bacila oko na žito u Đakovu, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije