Europarlamentarac

Jakovčić o povezivanju Plomina 3 s LNG terminalom Krk

jakovčić
Foto: Youtube Screenshot
1/2
11.03.2015.
u 11:26

Pozvao je Europsku komisiju da podrži projekt izgradnje LNG terminala na otoku Krku i njegovo povezivanje s termoelektranom Plomin 3 koja bi kao energent trebala koristiti plin

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u govoru na plenarnoj sjednici u Strasbourgu upozorio je da projekt izgradnje termoelektrane Plomin 3 na ugljen ne doprinosi zaštiti okoliša i provedbi  europske strategije dekarbonizacije gospodarstva. Pozvao je Europsku komisiju da podrži projekt izgradnje LNG terminala na otoku Krku i njegovo povezivanje s termoelektranom Plomin 3 koja bi kao energent trebala koristiti plin.

 - Jedna od glavnih politika EU je borba protiv klimatskih promjena. Na to se nadovezuje naša politika zaštite okoliša i dekarbonizacije europskog gospodarstva. Na žalost, postoji mogućnost da se uskoro u Istri u Hrvatskoj izgradi termoelektrana Plomin 3 na ugljen. To sigurno ne bi pridonijelo dekarbonizaciji, zaštiti okoliša i našoj borbi protiv klimatskih promjena. To posebno naglašavam zbog toga što u blizini (lokacije termoelektrane Plomin, op. a.) postoji nacionalni hrvatski projekt, koji je uključen i u europske projekte, izgradnje LNG terminala na otoku Krku. Zato pozivam Europsku komisiju i sve one koji su uključeni u pripremu tih investicija da povežu te projekte te da izgradimo termoelektranu Plomin 3 na plin i na taj način u potpunosti iskoristimo potencijale LNG terminala koji je u blizini termoelektrane - kazao je Jakovčić.

>> Jakovčić: Moj je prioritet dokazati istinu, a ne zastupnički imunitet

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Feniks
Feniks
12:23 11.03.2015.

I ovaj će uskoro u zatvor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije