Gaf tjedna

Jakovina nam prodaje priču da je EU kriv za poskupljenje vode. Bedastoća!

Tihomir Jakovina
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
26.01.2014.
u 14:41

Nakon što smo ga provalili, Jakovina je stao ispred kamera i mrtav hladan rekao kako je to, eto, naknada za razvoj kojom će se sufinancirati razvoj kanalizacijske mreže i sustava za pročišćavanje voda

Umjesto da na sjednici Vlade pošteno kaže: “Imamo još jednu lošu vijest za građane, voda će za kućanstva u prosjeku poskupjeti dvadesetak kuna mjesečno”, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, poput sitnog kalkulanta, čekao je da novinari sami shvate što se zapravo krije u izmjeni jednog stavka Uredbe o visini naknade za korištenje voda.

Nakon što smo ga provalili, Jakovina je stao ispred kamera i mrtav hladan rekao kako je to, eto, naknada za razvoj kojom će se sufinancirati razvoj kanalizacijske mreže i sustava za pročišćavanje voda, i da to povećanje cijene ne možemo izbjeći jer je to obveza koju smo preuzeli članstvom u EU. Blesavije objašnjenje već dugo nismo čuli. Kao, Europska unija nam je kriva što ćemo plaćati skuplju vodu!? Ako Hrvatskim vodama njihovi izdašni prihodi nisu dovoljni za razvoj kanalizacijske mreže, onda bi Jakovina trebao “provjetriti” upravu te državne tvrtke, a ne naše novčanike.

>> Gaf tjedna: Najkraći predsjednik ičega u povijesti

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
14:48 26.01.2014.

Izjava je apsolutno u sukladnosti sa njegovim "sposobnostima" kao ministar. Prema tome, od koga je i nije bas neocekivano! Kukurikuuuuuuuuuuuuu...

LI
list68
14:56 26.01.2014.

A zašto bi Jakovina provjeravao "upravu te državne tvrtke", kad on niti ne zna zašto podiže cijenu vode. On samo radi ono što mu kažu "sekretari". A osim toga, kod nas sve što se radi, radi se zbog "vlastitog" interesa.

KR
krka
15:36 26.01.2014.

Dragi sugrađani, a kad Vam je to drug jakovina govorio istinu? Pobrinuo se da nakon HDZ-a dovrši uništenje Hrvatske poljoprivrede!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije