SUDJELOVANJE U MISIJI NATO-A

Jandroković: Milanović je zaigrao kao i mnogo puta do sada, koristio je manipulaciju

Zagreb: Jandroković položio vijenac kod spomenika Blagi Zadri
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
16.10.2024.
u 11:16

Gordan Jandroković smatra kako još ima dovoljno vremena da se o sudjelovanju u misiji postigne visoka razina suglasja te ne čini ništa što bi naškodilo međunarodnoj reputaciji RH i nacionalnim interesima

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u srijedu da hrvatski vojnici sudjelovanjem u misiji NATO-a za sigurnosnu i obučnu potporu Ukrajini (NSATU) neće ići u tu zemlju već se radi o iskonstruiranoj priči predsjednika Republike koju je prihvatio dio oporbe. Jandroković je to rekao novinarima nakon što je izaslanstvo Hrvatskog sabora ispred zgrade parlamenta položilo vijenac i zapalilo svijeću kod biste general-bojnika Blage Zadre u povodu 33. godišnjice njegove pogibije.

"Od samog početka potpuno je jasno da se ovdje ne radi o odlasku vojnika u Ukrajinu ni hrvatskih niti iz ostalih zemalja članica NATO-a. Radi se o iskonstruiranoj priči od strane predsjednika Republike, a onda je to prihvatio i dio oporbe", rekao je Jandroković upitan o zazivanju dijela oporbenih zastupnika da im se objasni što znači ta misija. Smatra da je dio oporbe prihvatio tu iskonstruiranu priču - ne zato što ne znaju o čemu se radi, nego zato što su procijenili da im je to politički korisno. Ustvrdio je da se tu radi o manipulaciji jer tko god želi objašnjenje može ga dobiti i pročitati što piše u odluci Vlade.

"Sve je tu potpuno jasno. Milanović je zaigrao kao i mnogo puta do sada, koristio je manipulaciju. Ne znam zašto je dio oporbe odlučio slijediti njegov put. Mislim da su se i sami osjetili nelagodno a sada za to traže dodatna objašnjenja", kazao je. Jandroković smatra kako još ima dovoljno vremena da se o sudjelovanju u misiji postigne visoka razina suglasja te ne čini ništa što bi naškodilo međunarodnoj reputaciji RH i nacionalnim interesima.

VEZANI ČLANCI:

"Ako ovdje pokažemo nelojalnost, na ovako jednoj simboličnoj gesti, tada će i drugi prema nama imati drugačiji stav"; rekao je. Napominje da se danas na tu temu održava sjednica Odbora za obranu a saborska rasprava u idući utorak. Smatra da će ako odluka ne prođe u Saboru to biti na teret onima koji će biti protiv te odluke. Očekuje da će se o tome provesti rasprava te će se  političke bitke ostaviti za neke druge teme , a Sabor će donijeti odluku koja će biti u korist hrvatskih nacionalnih interesa.

Zamoljen za komentar izjave ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana da predsjednika Milanovića financiraju Rusi a što je SOA demantirala, Jandroković je rekao da je bilo toliko teških optužbi na račun HDZ-a, ali tada nije bilo takve ocjene i traženja od strane onih koji su iznosili takve optužbe. Neka SOA ispita i te optužbe koje su iznesene na račun HDZ-a i premijera", poručio je. Ponovio je da su stavovi Milanovića proruski i antiukrajinski i dodao da ne zna motive pa ga treba pitati zašto postupa na način koji nije u skladu s hrvatskim interesima. 

VIDEO Grlić Radman u Dubrovniku: Da je tu Milanović, sve bi pokvario. Ima kontroverzne izjave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije