VEČERNJAK VAM POMAŽE

Jasmin i Alan u bolnici na Šalati čekaju smještaj

05.02.2004.
u 00:00

U Zagrebačkoj banci otvoren račun za pomoć: 3211398508

Obitelj Omerović - Đurđa i njezini sinovi Jasmin i Alan - ostali su bez svega. U noći na ponedjeljak izgorio im je jednosobni stan u Folnegovićevu naselju i sve što je bilo u njemu. Na sreću, nisu teže stradali, no dječaci su se nagutali dima i nalaze su u KB-u Šalata. Obitelj prima socijalnu pomoć jer je gospođa Đurđa donedavno bila nezaposlena. Zaposlila se par dana prije požara.

- Od stana u kojem smo živjeli ostalo je samo zgariše. Najgore od svega je što su djeci izgorile sve knjige, odjeća i obuća. Da nije bilo mlađeg sina Jasmina, koji me probudio, svi bismo teško stradali. Na sreću, vatrogasci su nas spasili tako što su nas izvadili kroz prozor - govori Đurđa. Dječaci kažu da te grozne trenutke nikada neće zaboraviti.

- Više nemamo ništa, ni naše omiljele igračke - tužni su Jasmin i Alan, koji će u bolnici biti dok im se ne nađe neki smještaj. Njihova majka trenutačno je kod brata u Sesvetama, no brat ih ne može sve smjestiti jer i sam živi u lošim uvjetima. Centar za rad i socijalnu skrb Peščenica dodijelio je Omerovićima za prvu ruku 1200 kuna jednokratne pomoći. Šteta na izgorjelom stanu procjenjuje se na 170.000 kuna, a kako je stan osiguran, odštetu da se obnovi trebalo bi isplatiti Allianz osiguranje.

Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb obećao je samohranoj majci Đurđi da će im pronaći smještaj dok se stan ne obnovi. Dotad obitelj nema gdje živjeti, a nemaju ni dovoljno novca za preživjeti, nekmoli za kupnju najnužnijih stvari, odjeće i školskih knjiga.

Obitelji se novčano može pomoći uplatom na račun Zagrebačke banke

2360000-1 000000013

, na tekući račun otvoren na ime Đurđe Omerović broj:

3211398508

.

Ana-Marija Ruždjak

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije