BAZENI NEMAJU SPASIOCE?

Javila nam se bolničarka koja je reanimirala dječaka: 'Trener ga je dozivao, a onda ga vidio kako leži na dnu bazena'

Velika: ​Na bazenima se utopio dječak
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/9
18.07.2024.
u 22:21

Potresena nakon svega čemu je svjedočila, žena navodi kako kompleks nije imao spasioce, pa ni povišeni dio s kojeg bi djelatnici nadzirali sigurnost prisutnih. Javili smo se i tvrtki Vinoti koja drži taj kompleks

Svjedoci tragedije u Velikoj, mjestu nedaleko od Požege, ostali su potreseni nakon smrti dječaka koji se utopio u bazenu jednog aquaparka. O svemu se već oglasila Vinota, tvrtka koja drži to kupalište, navodeći kako djetetu ''nije bilo spasa'', a na sve to javila nam se i žena koja je izvukla dječaka iz bazena i s kolegom bolničarom ga reanimirala do dolaska Hitne pomoći.

''Osiguranje sigurnosti svih naših posjetitelja uvijek nam je na prvom mjestu i poduzimamo sve potrebne mjere kako bismo održali najviše standarde sigurnosti i kvalitete. Kontinuirano prilagođavamo i unapređujemo sve naše procese kako bi osigurali maksimalnu sigurnost i udobnost naših posjetitelja. Unatoč našim naporima te dugotrajnoj reanimaciji, nažalost, nije bilo moguće spasiti dječakov život'', oglasila se ranije tvrtka te izrazila sućut obitelji. Na ovo priopćenje javila se žena koja inače radi u zdravstvenoj ustanovi u Osijeku, a koja je sa svojim kolegom danas privatno stigla na kupanje. 

- Kolega i ja smo iz Osijeka, oboje radimo u zdravstvu, slučajno smo se tamo našli i hvala Bogu da jesmo, ali eto tako je završilo - ispričala nam je žena pa pojasnila kako je dječak tamo stigao s drugom djecom, a s njima je bio i trener. 

- Oni su odmah netom prije toga stigli. Trener je zvao dijete i onda je shvatio da netko leži na dnu bazena. Mi smo odmah skočili, on ga je izvukao na površinu, a ja van iz bazena, i odmah smo krenuli s reanimacijom. Zvali smo hitnu i nastavili s reanimacijom još sat, sat i pol, ne znam koliko je više bilo... - prepričavam nam. 

POVEZANI ČLANCI:

Potresena nakon svega čemu je svjedočila, žena navodi kako kompleks nije imao spasioce, pa ni povišeni dio s kojeg bi djelatnici nadzirali sigurnost prisutnih. Žena nam priča kako je vidjela redare, dva mladića u žutim majcama, kako prolaze po kompleksu, no kada je netko uzviknuo da se tijelo nalazi na dnu bazena, oni nisu uskočili. Na traženje žene koja je reanimirala dijete donijeli su kutiju za prvu pomoć. 

- Došao je neki redar kojeg smo zamolili za torbu s hitnom pomoći, a u njoj su bili nekakvi zavoji, nisu imali ni tubu za otvaranje dišnih puteva, to je nekakva osnovna stvar. Nemaju ništa, niti spasioca, niti liječnika... To je prevelik kompleks da toga ne bi bilo. Mi smo svi nastavili s reanimacijom - tvrdi svjedokinja, no za dijete je u konačnici bilo prekasno. 

Je li istina da bazenski kompleks, koji se prostire na više od 17.000 kvadrata i sadrži pet bazena, tri tobogana, gljive, tornjeve i igraonice, nema spasioca, pitali smo tvrtku Vinotu koja stoji iza njega. Ako nemaju spasioce, na koji način jamče sigurnost svojih posjetitelja, dodali smo u našem upitu nakon neodgovorenih poziva, a oni su nam u večernjim satima tek kratko odgovorili:

- Zahvaljujemo na vašem upitu i ovom prilikom još jednom izražavamo duboku sućut obitelji i prijateljima stradalog dječaka. Trenutno je u tijeku službena istraga, te smo u suradnji s nadležnim tijelima kako bismo osigurali sve relevantne informacije. S obzirom na ozbiljnost situacije i činjenicu da je stradala osoba maloljetnik, ne bismo iznosili dodatne informacije dok se proces istrage ne završi.

>> FOTO Pogled iz zraka na zloglasni Goli otok: Bijeg odavde je nemoguć, tijela bi odmah progutalo more

Velika: ​Na bazenima se utopio dječak
1/26
Ključne riječi

Komentara 16

SB
Stroga Babaroga
18:42 18.07.2024.

Zar na takvim mjestima spasioci nisu propisani zakonom?!

AS
ante_slavonac
19:13 18.07.2024.

prvo se zatvori kompleks na neodređeno , potom vlasniku odrapiti novčanu kaznu plus odšteta roditeljima, kad govorim o novcu sve ispod milijun eura je prevara,jednom se mora početi vrednovati život u ovom adezeovskom koruptivnom sistemu

SW
Sweet
21:29 18.07.2024.

Žalosno je da se je dijete utopilo a bazeni rade kao da ništa nije bilo. Tužno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije