Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadzorni odbor HLK

Je li u vođenju Hrvatske liječničke komore bilo nepravilnosti i prekoračenja ovlasti?

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
11.06.2018.
u 18:26

Šef Komore dr. Goluža kaže da bi njegova dužnost u slučaju da se utvrdi prekoračenje ovlasti bila o tome izvijestiti nadležne

Čini se da su dojučerašnji suradnici šefa Hrvatske liječničke komore odlučili “maknuti” dr. Trpimira Golužu s čelnog mjesta. Kako neslužbeno doznajemo, Nadzorni odbor HLK zaključio je da je u vođenju Komore bilo nepravilnosti, nestatutarnog ponašanja i prekoračenja ovlasti.

Predsjednik NO-a dr. Ante Gojević nije htio ništa reći na tu temu. Goluža je pak kazao kako procjene nadležnih tijela HLK ne bi bilo korektno komentirati prije nego što dobije službene odluke.

– U slučaju kad bi se utvrdila prekoračenja ovlasti pojedinaca ili tijela Komore, moja je dužnost o istom izvijestiti nadležne institucije i odgovarajuća tijela Komore – poručio je.

Zaključci NO-a još nisu stigli članovima Skupštine Komore, koja je prethodno odgodila prihvaćanje financijskog izvješća za 2017. godinu. Spornima su ocijenili poslovanje Komorine tvrtke Aorta i preuređenje prostora u Zagrebu i Rijeci.

– Troškovi su za uređenje prekoračeni za više od 40 posto odobrenih. Točno je da prebacivanje deset milijuna kuna iz Komore u Aortu na kraju ipak nije realizirano, ali je takva odluka donesena, što je nedopustivo. Nadalje, u financijskom izvještaju za 2017. troškovi za intelektualne usluge povećali su se 900 posto, a većina tog novca išla je odvjetničkim uredima zbog silnih tužbi koje su pokretane na sve strane – govori naš izvor.

Doktori ne žele svoj “prljavi veš” iznositi javno, pa ni oni koji smatraju da Goluža ne snosi krivnju koja mu se stavlja na teret. – Izvještaje koje je Goluža pripremio za naknadnu sjednicu Skupštine meni su zvučali korektno, a na svako je pitanje odgovorio sadržajno i argumentirano. Išlo se s idejom pomoći doktorima, što nije loše zamišljeno. I ja sam bio u sukobu s njim, ali mislim da se u napadu pretjeruje jer se zbog svoga teškog karaktera zamjerio mnogima – kazao nam je jedan doktor. NO svoj zaključak treba uputiti Skupštini Komore, koja potom donosi odluku.

Komentara 5

GM
guy-martin
19:59 12.06.2018.

Da, "teška narav" kao i Mamić, koji je htio "najbolje" za Dinamo. Samo najbolje za njih a meni što ostane . . . a gle čuda, dosta je ostalo.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
20:50 11.06.2018.

alapaču Adu Barić nitko ne spominje ?

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
18:39 11.06.2018.

Kakvo preuređenje prostora?Poznato je da su Goluža i Golem nacionalno svjesni domoljubi pa bi na njihova mjesta trebalo staviti neke hadezeovce. Preuređenje prostora???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije