Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijavljeno 229 natjecatelja

Jedinstveno natjecanje u Hrvatskoj: Utrka uz 198 stepenica Vukovarskog vodotornja

Utrka u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/5
30.09.2023.
u 16:46

Utrku je proglasio otvorenom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je svim natjecateljima poželio puno sportske sreće

„Vukovarskih 198“ naziv je utrke koja se danas održala u Vukovaru, a koja je jedinstvena utrka u Hrvatskoj. Riječ je o utrci koja se ove godine održava po drugi put, a u okviru koje prijavljeni natjecatelji utrkuju se uz stube Vukovarskog vodotornja. - Svaki trkač mora pretrčati 198 stepenica Vukovarskog vodotornja i još 200 metara memorijalne staze. Cilj je na vrhu vodotornja, na vidikovcu, gdje natjecatelj dodirivanjem jarbola završava utrku. Ovo je svakako jedinstvena utrka jer se odvija na mjestu koje predstavlja kulturno dobro, a opet svi dobro znamo što predstavlja Vukovarski vodotoranj – rekla je Ivona Vrebac koja je predsjednica Atletskog kluba Vukovar koji je i ujedno i organizator ove utrke.

O interesu za ovu utrku govori i to da je ove godine bilo prijavljeno 229 natjecatelja što je znatno više nego prošle godine kada je trka održana po prvi put. Prema riječima Vrebac prošle godine je utrka ostavila iznimno pozitivan dojam na sudionike tako da ove godine imaju natjecatelja iz cijele Hrvatske ali i inozemstva.

VEZANI ČLANCI:

- Svatko na ovu utrku dolazi iz svojih razloga, a ima tu i puno emotivnih trenutaka. Neki su do Vukovara došli biciklom, imamo i više članova obitelji koji se utrkuju kao i onih koji su došli samo sudjelovati i biti dio jednoga ovakvoga događaja. Vukovarski vodotoranj je simbol rata, stoga je utrka iz tog razloga i posebna. Utrka je kratka, dinamična, ali zahtjeva puno snage – istaknula je Vrebac.

Utrku je proglasio otvorenom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je svim natjecateljima poželio puno sportske sreće. Inače, svaki natjecatelj je na vrhu vodotornja dobivao medalju kao nagradu za sudjelovanje. Prošle godine najbolji rezultat iznosio je 108 sekundi koliko je pobjedniku trebalo da pretrči dionicu od podnožja vodotornja pa do jarbola na njegovom vrhu.

- Ustanova Vukovarski vodotoranj uvijek podržavaju ovakve manifestacije i one su uvijek dobrodošle posebno kada je riječ o sportskim manifestacijama koje ujedno čuvaju uspomene na Domovinski rat. Ovo je druga godina zaredom da Atletski klub organizira utrku, a nama je drago što možemo biti dio ove priče – rekla je direktorica Vukovarskog vodotornja Mirela Janković.

VIDEO Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u berbi grožđa u plešivičkom vinogorju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije