slučaj koji je šokirao javnost

Jedna od pacijentica s fotografije iz sisačke bolnice umrla je istog dana, u tijeku je stručni nadzor

sisačka bolnica
Čitatelj
24.04.2023.
u 15:29

Prizor s Objedinjenog hitnog bolničkog prijema sisačke Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" uznemirio je druge pacijente koji su se tamo našli te su se s fotografijom obratili medijima.

U Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku je 14. travnja snimljena fotografija na kojoj su dvije starije žene smještene u isti krevet, a koju su prenijeli brojni mediji. Ministar zdravstva Vili Beroš zatražio je očitovanje bolnice. Prizor s Objedinjenog hitnog bolničkog prijema sisačke Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" uznemirio je druge pacijente koji su se tamo našli te su se s fotografijom obratili medijima. Autentičnost fotografije potvrdio je i ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović.  Tada je ravnatelj kazao, kako je pisao Večernji list, kako je situacija rezultat velikog broja teških pacijenata koji su se toga petka u kratkom vremenu od 13 do 15 sati morali pregledati, dijagnosticirati i hospitalizirati. 

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao da smještanje pacijenata u isti krevetna u sisačkoj bolnici nije prihvatljivo. "Čuo sam se s ravnateljem, a danas i sa županom, i tražit ćemo da se ovakve stvari ubuduće nipošto ne događaju. Praznih je kreveta u bolnici bilo, ali ne na tom odjelu. Moguće je da se moralo reanimirati više pacijenata, to je u bolnici moguće, naravno, ali ovo nije način i ne smije se događati", rekao nam je ministar Beroš prošli tjedan. 

Kao javlja Dnevnik.hr istoga dana kada je nastala fotografija dviju žena, jedna od njih je preminula. "U tijeku je stručni nadzor i ne mogu davati daljnje informacije. Što se tiče podataka o pacijentima i njihovim dijagnozama, iste ne smijemo iznositi u javnosti zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka", poručio je Dujmenović za Dnevnik.hr na pitanje o preminuloj pacijentici. Iz Ministarstva zdravstva kazali su da je je inspekcija unutar bolnice još uvijek u tijeku.

U članku Večernjeg lista objavljenom 19. travnja ravnatelj Dujmenović sve je komentirao u pismenom odgovoru: „Nastavno na nedavna događanja u OHBP u Općoj bolnici Sisak, u petak, 14. travnja periodu od 13-15 h bilo je više od 60 pacijenata, a od toga veliki broj teških pacijenata koji su se morali pregledati, obaviti dijagnostičku obradu i hospitalizirati. U razmaku od oko sat vremena kolima HMP dovezene su tri teško bolesne osobe čije je stanje zahtijevalo reanimaciju i stavljanje na respirator u hitne boksove. Zbog nedostatka prostora, u jednom su trenutku dvije ženske osobe bile smještene na istom ležaju, i to na vrlo kratko vrijeme, dok im nije osiguran adekvatan prostor". Zajedno s glavnom medicinskom sestrom, zbog velikog broja kompleksnih pacijenata u tom periodu od 13 do 15 sati, došao je u pomoć osoblju tog bolničkog odjela.

Video: Živu pacijenticu u Sloveniji proglasili mrtvom: Iz bolnice objasnili što se dogodilo i ispričali se

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
11:11 25.04.2023.

Tko to stavlja minuse?, Beroš i njegova polovica?

Avatar zpAgram
zpAgram
17:05 24.04.2023.

Zar je veliki problem uzeti slobodan krevet sa drugog odjela, fuj

PO
poluvodič
16:55 24.04.2023.

Ministar zdravstva lagano ostavka, a u najmanju ruku ravnatelj bolnice i onaj koji je naredio da se smjeste zajedno ove žene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije