Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najljepša škola

J.Kosor Istranima: Ova je škola najljepša u svijetu i - okolici!

veli vrh (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/7
06.09.2010.
u 13:33

Ova je škola najljepša na svijetu i okolici - nadovezala se Jadranka Kosor na izjavu pulskog gradonačelnika da je Pula dobila najljepšu školu u Hrvatskoj te Jakovčićevu izjavu da je to "najlipša škola na svitu".

Sretan i uspješan početak školske godine za 550.000 učenika, a posebno za približno 40.000 prvašića, zaželjela je danas iz Pule predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor.

Premijerka je, naime, danas proglasila otvorenom najljepšu hrvatsku školu, školu na Velom Vrhu, koja je za samo 13 mjeseci izgrađena na zgarištu stare škole koju je prije dvije godine poharao požar.

– Ova je škola najljepša na svijetu i u okolici – nadovezala se Jadranka Kosor na izjavu pulskog gradonačelnika da je Pula dobila najljepšu školu u Hrvatskoj te Jakovčićevu izjavu da je to "najlipša škola na svitu".

Škola Veli vrh stajala je 66 milijuna kuna, prostire se na 7364 četvornih metara, ima 12 učionica razredne nastave s multimedijalnom opremom, 16 učionica predmetne nastave, sportsku dvoranu na 1900 četvornih metara i brojne druge sadržaje pa je zovu i školom budućnosti. Školu će pohađati 600 učenika, svi u prvoj smjeni.

Premijerku su na otvaranju škole građani Pule toplo dočekali, no najveći je pljesak dobio gradonačelnik Boris Miletić. Jakovčić je zahvaljujući premijerki rekao da i ovaj njezin dolazak daje nadu u nove odnose između političke Istre i političkog Zagreba. Premijerka Kosor pak pohvalila je pulskog gradonačelnika i kazala:

– Tako se vodi grad! Sjajan gradonačelnik i sjajan župan!

Dodala je da svi moramo biti povezani i ići naprijed za još ljepšu nam domovinu Hrvatsku.

Napomenula je da je Vlada shvatila potrebe ovog projekta pa je za gradnju škole dala pet milijuna kuna iz proračunske pričuve. Nakon otvaranja škole Veli Vrh premijerka se susrela s članovima Talijanske unije, posjetila Tvornicu duhana u Kanfanaru i gradilište hotela Lone u Rovinju.

Odgovarajući na pitanja novinara zašto obilazi ista mjesta kao što je to nedavno učinio i predsjednik Josipović (koji je posjetio Adris grupu i gradilište hotela Lone ), premijerka Jadranka Kosor je u Rovinju kazala:

– Dobro je što je ovdje bio predsjednik Josipović i što sam sada ja ovdje jer kao predsjednica Vlade u ovim teškim vremenima želim izraziti zahvalnost i poštovanje prema onima koji odlično posluju, ne otpuštaju radnike i isplaćuju plaće, a takva je Adris grupa – kazala je premijerka.

Na primjedbu nije li TDR zanimljiv zato što puni proračun, ona je odgovorila da je i to činjenica koja se uzima u obzir.

Komentara 19

MA
max221
10:18 07.09.2010.

\"Ova je škola najljepša na svijetu i u okolici \" Istočno od marsa :))))))))))

SK
skinner
14:10 06.09.2010.

pa neće valjda otvoriti novu školsku godinu u školi koja nema tople vode u wc-ima, a bogme ni papira ni sapuna, di žbuka opada sa zidova i koja nema ni školsko igrališta, a kamoli sportsku dvoranu....a takva je većina u lijepoj našoj... koje licemjerje i kaj im je na kraju poručila - djeco, znate, ne morate učiti strane jezike - samo u CV-u napišite da ih fluentno govorite baš ko i ja...hahahahahahahahahahaha koji uzor hrvatskoj dječici, da bi reč rekla

PI
Pippo9
14:08 06.09.2010.

Ovakvih projekata i škola nam je potrebno što više jer se ulaganje u obrazovanje i infrastrukturu uvijek vrati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije