AMERIČKI IZBORI

Još je 20 dana do izbora u SAD-u. Evo kako na novim anketama stoje Trump i Harris

Elections in the USA.
Foto: Presidential Office of Ukraine/D
1/3
15.10.2024.
u 22:33

Iako se razlika između dvoje kandidata previše ne razlikuje od istraživanja provedenog prije tjedan dana, nova anketa dovršena do nedjelje pokazuje signale da su birači, posebno demokrati, zainteresiraniji oko ovogodišnjih izbora u odnosu na one 2020., kad je aktualni predsjednik Joe Biden pobijedio Trumpa

Demokratska potpredsjednica SAD-a Kamala Harris ima tri postotna boda prednosti pred republikanskim protukandidatom na predsjedničkim izborima Donaldom Trumpom – 45 u odnosu na 42 posto, pokazala je nova anketa Reutersa i Ipsosa. Harris ima i tri postotna boda prednosti kod birača koji će vjerojatno izaći na izbore – njih 47 posto je za demokratkinju, a 44 posto za republikanca. Standardna pogreška ankete iznosi oko 4 posto, piše Reuters. 

Iako se razlika između dvoje kandidata previše ne razlikuje od istraživanja provedenog prije tjedan dana, nova anketa dovršena do nedjelje pokazuje signale da su birači, posebno demokrati, zainteresiraniji oko ovogodišnjih izbora u odnosu na one 2020., kad je aktualni predsjednik Joe Biden pobijedio Trumpa.

Oko 78 posto registriranih birača ispitanih u trodnevnoj anketi, uključujući 86 posto demokrata i 81 posto republikanaca, rekli su da su "gotovo sigurni" da će izaći na izbore 5. studenoga. Taj je postotak narastao s 74 posto koliko je iznosio u anketi provedenoj prije pet godina u gotovo istom razdoblju. Reuters i Ipsos su putem interneta ispitali 938 Amerikanaca diljem države, uključujući 807 registriranih birača.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Vještice iz Buče ruše ruske dronove: 'Imam 51 godinu, 100 kg i ne mogu trčati. Mislila sam da će me poslati kući'

Elections in the USA.
1/20

Komentara 3

OR
OPG Rasprdić
00:46 16.10.2024.

Agencija Ipsos je Josipoviću davala 13% prednosti pred Kolindom dva tjedna prije izbora, hahah. Pazi ovo, ispitali 900 ljudi preko interneta, hihihi.

Avatar fidelio
fidelio
23:00 15.10.2024.

Ako uspije izbjeći sve snajperiste do kraja godine je opet u Bijeloj kući. Bit će zabavno, treba nabaviti kokica dok još ima...

PP
Pan'potsun
22:42 15.10.2024.

Donald Duck pobjeđuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije