Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Još se priča o Ferrariju Stipe Bartulice i ispadu Kolakušića, HDZ i SDP trljaju ruke

Foto: PIXSELL
1/5
10.06.2024.
u 09:02

Niska izlaznost, slavlje u četiri stranke, jedan crveni Ferrari i ljutnja gubitnika obilježili su izbore za Europski parlament u Hrvatskoj

* HDZ je osvojio 6 mandata, SDP 4, po jedan Možemo i Domovinski pokret, izlaznost je bila 21,34 posto
* Najveći gubitnici izbora su Most koji je ostao bez mandata, kao i Mislav Kolakušić, Ivan Vilibor Sinčić...
* Među najupečatljivijim trenucima izborne večeri je crveni Ferrari u kojem se Stipo Bartulica dovezao do izbornog stožera 

Tijek događaja pratite iz minute u minutu.

8:46 Stephen Bartulica sinoć je u stožer Domovinskog pokreta stigao u crvenom Ferrariju. U govoru je rekao kako će u Bruxellesu biti glas malog čovjeka. Auto u kojem se pojavio vrijedi 348.000 eura. Više o tome OVDJE.

7.30 Mislavu Kolakušiću izjalovio se plan da osvoji i drugi mandat u EU parlamentu. Predsjednik stranke Pravo i pravda ostao je ranije i bez mjesta u Hrvatskom saboru. Sinoć je pred kamerama bijesno. "Za razliku od cijele Europe, idemo u čisti idiotizam", poručio je biračima koje će ipak još trebati jer je najavio kako će se kandidirati na predsjedničkim izborima.Iz Bruxellesa se kući vraća i Ivan Vilibor Sinčić, bivši šef Živog zida. Karijeru u Hrvatskoj nastavit će i Ladislav Ilčić

7:00 Andrej Plenković s razlogom je sinoć slavio jer je HDZ na izborima za EU parlament osvojio čak 6 mandata, dva više nego prije 5 godina. Zadovoljni su i u SDP-u sa četiri mandata, a prvi put u Bruxelles svog čovjeka šalju iz stranke Možemo te Domovinskog pokreta. Tko je 12 zastupnika koji će u Europski parlament čitajte OVDJE.

FOTOGALERIJA Od radosnih zagrljaja do razočaranja: Evo kako su po stožerima reagirali po stožerima

1/23

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
10:06 10.06.2024.

Velik ko Bor Sinčić izjavio da će se kandidirat za gradonačelnika Karlovca. Velika šansa da Karlovac u miru kad nije u ratu postane "Kalovac"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije