obljetnica

Josipović: Novac koji se ulaže u znanost nije dovoljan

josipovic (1)
Matija Topolovec/Pixsell
17.05.2011.
u 13:50

- Mi budućnost Hrvatske vidimo u najrazvijenijim državama Europe - rekao je Fuchs

- Mislim da ne ulažemo dovoljno u društvo znanja, zaključio je u govoru predsjednik Ivo Josipović na proslavi 300. godišnjice rođenja Ruđera Boškovića.

Okupljenima u Koncertnoj dvorani ''Vatroslav Lisinski'' u Zagrebu Josipović se u jednom trenutku obratio s pitanjem:

-  Jesu li brojke u proračunu izdvojene za znanost i obrazovanje dovoljne?

Predsjednik smatra da ukupan trud koji se ulaže u tom smjeru jednostavno nije dostatan za naše potrebe.

- Ruđer Bošković bio je veliki ljubitelj glazbe, stoga ima pravde što mu je Papandopulo posvetio jednu svoju skladbu, dodao je na kraju Josipović.

Na proslavi obljetnice, uz predsjednika Josipovića, prisustvovali su i premijerka Jadranka Kosor, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs, predsjednik Sabora Luka Bebić te mnogi ugledni akademici i pripadnici svećenstva.

U ime Vlade Republike Hrvatske prisutnima se obratio ministar Fuchs, koji je naglasio da nema napredne zemlje i demokracije bez ulaganja u znanost i obrazovanje.

- Mi budućnost Hrvatske vidimo u najrazvijenijim državama Europe - rekao je Fuchs dodajući kako bez hitnih i opsežnih promjena nećemo ostvariti društveno blagostanje.

- Idealno bi bilo kad bi Hrvatska ponudila odgovarajuće uvjete za rad svojim znanstvenicima - rekao je Luka Bebić, Ne možemo napredovati samo pomoću gospodarstva i turizma ako želimo biti čimbenik a ne pasivni potrošač tuđih ideja i proizvoda.

Predsjednik Sabora pohvalio je sve primjere ulaganja u znanost, bilo da je riječ o državi ili privatnicima.

Komentara 3

Avatar stravaxx
stravaxx
14:19 17.05.2011.

majko mila kojih li kretenskih država. ova dva lika definitivno ne znaju svoj posao. pa ne bave li se oni poslom koji to treba osigurati da sve to već jednom funkcionira a ne već nekoliko godina kokodakati o društvu znanja i da bi nešto trebalo. pa neće valjda to provesti ekipa iz big brothera....

BR
brainiac
14:36 17.05.2011.

\"Mi budućnost Hrvatske vidimo u najrazvijenijim državama Europe\" Ma zbilja?! A kako to mislite postici? Jer trenutno smo na samom dnu.

OB
-obrisani-
16:01 17.05.2011.

glavno da ima novaca za popove i papu !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije