Ivo Josipović:

Josipović: Policija će utvrditi jesu li posljednji požari podmetnuti

josipovic (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/3
17.10.2011.
u 13:00

Moguće je da ova šuma i izgori, a da se ovdje ne dogodi ništa. Ovo je vrlo sigurno, kazao je Josipović nakon obilaska požarišta i raketne baze u Žrnovnici.

Hrvatska mornarica na visokoj razini održava sva postrojenja i borbena sredstva. Želio sam se upoznati sa stanjem i održavanjem tehnike i provjeriti ugroženost ovog područja od požara i drugih elementarnih nepogoda. Čuo sam podatke o apsolutnoj sigurnosti ovog područja. Da budem slikovit, moguće je da ova šuma i izgori, a da se ovdje ne dogodi ništa. Ovo je vrlo sigurno – kazao je Ivo Josipović, predsjednik RH nakon obilaska požarišta i raketne baze u Žrnovnici.

Dodao je da se klimatski uvjeti mijenjaju te kako se na požare mora dobro reagirati.

– Hrvatska vojska uvijek je na braniku od požara. I u požaru u Žrnovnici vojska je dobro reagirala – ustvrdio je.

Zamoljen da komentira to što su mnogi požari koji su posljednjih dana izbili u Dalmaciji podmetnuti, Josipović je kratko kazao da treba pustiti policiju da obavi svoj dio posla.

Felicio Parčina, predsjednik Javne vatrogasne postrojbe Split, istaknuo je da je u Žrnovnici opožareno više od 230 hektara. Upozorava da su mnogi požari podmetnuti jer je utvrđeno da su ih uzrokovali otvoreni plamen ili žar.

– Potrebno je locirati osobu, očekujem otkrivanje počinitelja, moramo promijeniti zakonsku regulativu i puno više raditi na prevenciji i nabavljanju nove vatrogasne opreme – poručuje Parčina.

Komentara 7

OB
-obrisani-
13:35 17.10.2011.

sigurno neki cetnik nego kaj

AA
Arwen Aragorn
16:13 17.10.2011.

A ne, nisu!

BJ
ban.jelacic
13:22 17.10.2011.

partizani i četnici pale po hrvatskoj, očekujem od predsjednika yusipovića da se hitno ispriča tadiću i srpskom narodu jer smo ugasili požare. taman fina usporedba za ispriku što smo se branili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije