Posljednje istraživanje pokazalo promjene odnosa snaga kandidata

Josipović stagnira na 30 posto, u drugi krug sada ide Vidošević

kandidati
17.12.2009.
u 17:48

Bandić je, pak, pao na 12,2 posto glasova, a opasno mu se približava nezavisni kandidat Dragan Primorac sa 10,4 posto. Primorac je u samo mjesec dana ostvario najimpresivniji skok.

Ivo Josipović, predsjednički kandidat SDP-a, i dalje drži prvo mjesto s gotovo nedostižnom prednošću, ukupno 29,3 posto podrške nad ostalim kandidatima, pokazuje anketa koju je za T-portal izradila agencija Puls.

No, na drugom mjestu došlo je do izmjene, što je već potvrdila jedna anketa izrađena za SDP. Umjesto Milana Bandića, drugo je mjesto zauzeo Nadan Vidošević sa 13,9 posto glasova iako je po ovom istraživanju u odnosu na prošlomjesečno izgubio pola posto.

Bandić je, pak, pao na 12,2 posto glasova, a opasno mu se približava nezavisni kandidat Dragan Primorac sa 10,4 posto. Primorac je u samo mjesec dana ostvario najimpresivniji skok jer je u studenome imao upola manju podršku birača.

Za razliku od istraživanja provedenog za SDP, ovo ipak ne pokazuje da je Vesna Pusić preuzela Andriji Hebrangu peto mjesto. Po ovom istraživanju, Hebrang osvaja 7,6, a Vesna Pusić 7,2 posto glasova.

Nitko od ostalih šest kandidata ne dobiva više od 3 posto glasova i za ove su predsjedničke izbore već otpisani. Istraživanje pokazuje i da je, kako se kampanja bliži kraju, sve manje neodlučnih birača – njihov je broj manji od 10 posto.

Na izbore namjerava izaći malo više od 60 posto birača, što znači da bi za pobjedu već u prvom krugu trebalo prikupiti oko 2,2 milijuna glasova. Ipak, u svim je anketama vjerojatnost statističke pogreške prilično velika pa kandidati od 2. do 4. mjesta imaju šanse ući u drugi krug.

Komentara 43

Avatar cervantes
cervantes
19:03 17.12.2009.

gospodine oluja_95, kad se već javljate za riječ bilo bi u najmanju ruku pristojno pročitati nešto o temi. gospodin josipović svoju imovinu nije stekao od svoje plaće već od prodaje zemljišta u okolici bapke vode koju je nasljedio od svojihh pradjedova - nekoć gotovo bezvrijedna zemlja postala je unazad 30-tak godina skupo građevinsko zemljište i to je to! što se tiče sinova partizana i ostalih koji su pjevali pjesmice o šumama i gorama, pogledajte u svom bližem okruženju, vjerujem da ćete ih pronaći podosta.

ZL
zlatka
19:24 17.12.2009.

\"Sve sdu ankete lažne, priznali su mi u neobveznoj komunikaciji kolege novnari i u tiskanim medijima\" (HL 17 prosinac 2009.novinar Ivica Marijačić)

PI
pilatusp3
13:59 21.12.2009.

Mikšić za Predsjednika!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije