kadetkinja na brodu

Južnoafrikanka prijavila silovanje nekoliko sati prije nego se utopila

akona geveza
Facebook
19.07.2010.
u 12:35

Priča je pokrenula lavinu pa su se javili i drugi kadeti koji tvrde da su ih stariji časnici sustavno zlostavljali.

Južnoafrička policija istražuje smrt 19-godišnje Akhone Geveze čije je tijelo pronađeno krajem lipnja u akvatoriju Velih vrata između Cresa i Istre.  Premda je tada domaća policija ustvrdila kako mlada članica  posade broda “Safmarine Karibe”  nije slučajno pala s broda u more nego je počinila samoubojstvo, novu istragu potaknulo je saznanje kako je Afrikanka nekoliko sati prije smrti prijavila silovanje.

>>Južnoafrikanka skokom s broda počinila samoubojstvo

Prema pisanju Sunday Timesa, Geveza je 24. lipnja oko 10 sati kapetanu Klaudiuszu Kolodziejczykom prijavila silovanje. On je odmah tražio razgovor s njom i s prozvanim časnikom. No, kako se Geveza u 11 sati nije pojavila na dogovorenom sastanku, organizirao je potragu.

U potragu su krenula tri plovila pomorske policije i brodica Lučke kapetanije Cres da bi nakon sat i pol traganja, oko 13.30 sati, posada policijske brodice u moru pronašla njezino mrtvo tijelo.

Iako je Geveza nedavno pokopana u svom mjestu u Istočnom Capu, njezina je obitelj zatražila i drugu, neovisnu obdukciju. Pomoć obitelji ponudili su i iz Transnet National Port Authority’s morskih studija, pokrovitelji programa kojemu je cilj ohrabriti mlade žene da postanu pomorkinje, a u kojemu je Geveza sudjelovala.

Nakon novih saznanja javili su se i drugi kadeti s optužbama kako ih su stariji časnici na brodu sustavno zlostavljali. Prijetili su, tvrde, njihovim karijerama, ako ne pristanu na spolni čin. Dvoje kadeta navodno je bilo silovano, a jedna je kadetkinja, tvrdi se, dvaput pobacila nakon prislnog seksa.  Pokrovitelji programa tvrde da su optužbe sada prvi put stigle i do njih, a zbog svih nelogičnosti priče južnoafrička policija ustrajna je u istrazi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije