vukovarske udruge

'Kada ćete shvatiti da su u Vukovaru ugrožena prava Hrvata?'

Hrvatska, Srbija, navijači, Vukovar (1)
Goran Ferbezar/Pixsell
16.08.2013.
u 19:51

Skandiranje i navijanje u Vukovaru riječima: "Ovo je Srbija i srpski Vukovar", ističe Zdravko Komšić, vraća nas, nažalost, u devedesete, vrijeme prije početka Domovinskog rata

– Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara neugodno je iznenađena i šokirana najnovijom eskalacijom mržnje prema Hrvatskoj državi, a posebno prema svemu što je hrvatsko, u hrvatskom gradu Vukovaru, od pripadnika srpske nacionalne manjine na jučerašnjoj košarkaškoj utakmici u Vukovaru – priopćio je Zdravko Komšić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Skandirati i navijati u Vukovaru "ovo je Srbija i Srpski Vukovar", ističe, vraća nas, nažalost, u devedesete,u  vrijeme prije početka Domovinskog rata.

– Sve ove provokacije događaju se zbog dosadašnje pasivnosti hrvatske Vlade i policije na slične događaje u Vukovaru, a posebno u Borovom Selu, (sjetimo se pravoslavnog Božića). Nakon jučerašnjeg skandiranja, uhititi i procesuirati samo jednog navijača zaista je smiješno, tragikomično. Je li potrebno da netko zaista izgubi glavu, pa da policija počne provoditi hrvatske zakone, da počne procesuirati izgrednike, huligane, pod krinkom navijača. Nakon svega viđenog bez komentara ostaju političke vođe Srba u Hrvatskoj, Pupovac i Stanimirović, a svjedoci smo njihovih reakcija na bitno manje ekscese s hrvatske strane. Gospodo hrvatski političari i hrvatski građani, kada ćete već shvatiti da su u Vukovaru ugrožena prava Hrvata? Mi Hrvati postajemo građani drugog reda, a vi to mirno promatrate. Do kada? Probudite se, počnite provoditi hrvatske zakone i u Vukovaru, jer vrijeme vam polako istječe – stoji u priopćenju.

>> Policija spriječila sukob hrvatskih i srpskih navijača u Vukovaru!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije