specijal: Putin - uspon i pad

Zašto je bolesni Jeljcin izabrao baš Putina: Rusiju je iz sjene vodila moćna skupina, zvali su je Obitelj. Oni su odlučili

03.04.2022.
u 22:27

postoji više teorija o tome kako je i zašto Jeljcin izabrao baš Putina za premijera, a potom i za budućeg predsjednika i kako je Putin stekao Jeljcinovo povjerenje, a sve vode k zaključku da je Jeljcin s najužim krugom ljudi oko sebe tražio svojeg nasljednika, nekoga tko će ga dostojno zamijeniti na predsjedničkoj poziciji. Da taj izbor nije bio nimalo lak i jednostavan, najbolje svjedoči činjenica da je Jeljcin u godinu i pol dana svog drugog predsjedničkog mandata, točnije od proljeća 1998. do ljeta 1999. godine, promijenio četiri premijera.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
00:32 04.04.2022.

Samo naivni i potkapacirani likovi misle da se političari bilo kog ranga, i bilo gdje u svijetu "odjednom pojave" i dođu na položaj. Oni se još od rane mladosti pripremaju da ih jednog dana vladari iz sjene aktiviraju. Tako je svugdje u svijetu na svim razinama.

MA
Manolo46
01:25 04.04.2022.

Putin se brusio i na svjetskom ekonomskom forumu odnosno na njihovim programima, tako je bar rekao Klaus Schwab, valjda on zna jer oni vodi WEF.

Avatar majkuvam
majkuvam
16:27 04.04.2022.

Zašto su Kinezi baš izabrali Xija?Stanje u svijetu pokazuje da su i Rusi i Kinezi bili u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?