Pavle Kalinić:

'Kakav je to rat dovoljno govori da se Europa snabdijeva plinom koji prolazi kroz Ukrajinu'

24.03.2022.
u 23:28

Rusija ne može izgubiti u tom sukobu jer ima nuklearno oružje - naglasio je Kalinić.

Sigurnosni stručnjak Pavle Kalinić danas je bio gost emisije u studiju Večernjeg lista te se osvrnuo na ratna zbivanja u Ukrajini.

– Naravno da Ukrajinci imaju stare zrakoplove jer nisu uspjeli nabaviti nove. Ali nemaju samo Ukrajinci zastarjele avione MiG-29, pa i Srbiji su ih poklanjali. I ovo što ćemo mi kupiti, Rafale, oni također nemaju komponentu smanjene vidljivosti za radare. Smatram da bismo mi trebali kupiti četiri ili šest najnovijih aviona F-35. Pa da se naši piloti obučavaju na tome. Koji je smisao ići sa zastarjelom tehnologijom, s kime ćete se moći nositi na taj način - kazao je Kalinić i dodao:

- Taj rat u Ukrajini mogao se izbjeći, no ovo je, između ostalog, udar i na Njemačku zbog plina. A kakav je to rat dovoljno govori da se Europa snabdijeva plinom koji prolazi kroz Ukrajinu.

 

Može li se usporediti opremljenost ukrajinskih, ruskih i NATO vojnika?

– Iz Hrvatske ubrzano odlaze šljemovi, pancirke i nešto oružja. Zapad će se za Ukrajinu boriti do posljednjeg Ukrajinca. To je tragedija manjih nacija. Pitanje je tko je ekipi koja je sad na vlasti u Ukrajini pomogao da dođe tamo. A Rusija ne može izgubiti u tom sukobu jer ima nuklearno oružje - naglasio je Kalinić.

Komentara 13

DU
Deleted user
02:54 25.03.2022.

Kalinic kao i Zoki ponavlja lazi koje plasira Kremljin. Tko je Zelenskog doveo na vlast? 70% glasova. Nevjerovatna kolicina gluposti u medju rashodovanim kadrovima sdpa

DU
Deleted user
06:15 25.03.2022.

Pa dobro, tko više forsira ovog kretena? Pa djeca iz vrtića bi složila pametniji tekst. Rafale je njemu zastario??? I ovo za radar! Pa upravo rafale ima sposobnosti djelomične nevidljivosti, ne kao stealth zrakoplovi ali djelomično je nevidljiv za radare.re. I sve ostalo što je nadrobio. Lik je kjeten i gotovo.

ZA
zagi101
01:33 25.03.2022.

putinofili na aparatima, pa vaš omiljeni diktator je već popušio na svim poljima još mu jedino ostaje da si spraši metak u čelo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije