Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPORUČUJU I SMJERNICE
Povratak na članak

Kako pomoći umirućima? Morfij treba dati čak i ako će to ubrzati smrt

Jedna Poljska ima 600 institucija palijativne skrbi i onda vidite koliko zaostajemo za svijetom, ističe anesteziolog dr. Ivan Bekavac

Komentari 10

JE
Jesen23
21:54 06.09.2023.

Sigurno da je morfij droga ali u medicini i teskim bolestima pogotovo palijativnim slucajevima to je dar od Boga Umrti u mukama ili mirno je vjerovatno velika razlika

VL
BF
bf23
08:50 07.09.2023.

A zašto ne legalizirati eutanaziju? Ako sam dobio neku bolest za koju nema lijeka i stanje mi je neizdrživo,zašto bih ja morao umirati u mukama?

VL
Avatar Heisenberg
Heisenberg
23:49 06.09.2023.

Eutanazija je daleko humanije rješenje.

VL
PU
Pulchrum
09:03 07.09.2023.

Malo razmišljamo da je bolje ovdje pretrpjeti muke, nego na onom svijetu Čistilište. Bježimo od svake boli i patnje, kao da one nisu sastavni dio života. Postali smo uživalačka nacija, a zaboravljamo da bol oplemenjuje, pročišćava, otrježnjuje. Kroz nju sazrijevamo kao ljudi,i. Mi nismo majmuni da samo vrijedi veselje i ludorija. Bol naših bližnjih je sveta i posvećuje. Trebali bi se tomu pokloniti u tišini, a ne tražiti načina samo da razorimo i skratimo te dragocjene . trenutke. Ima netko tko je Gospoar života i smrti. Ako se miješamo u njegove planove, snosit ćemo i posljedice svojih čina.

VL
Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
00:00 07.09.2023.

Najhumanije i najprirodnije mjesto za smrt je u vlastiom domu. Kod nas manje-više svi umirući pacijenit dovoze se u bolnice. Bolnice služe da LIJEČE ljude odnosno one koje se može liječiti. Zauzimanje kreveta i djelatnika umirućim pacijentom je oduzimanje tog istog kreveta i djelatnika od onog koji ima vjerojatnost izliječenja. Davanje morfija nije isto što i davanje brufena i zato bi bilo pametnije mnogima da šute.

VL
ST
struky3_
22:19 06.09.2023.

Nešto mi smrdi da je katolibanija i ovdje uplela prste

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.