HIPNOTIZIRALI SUNARODNJAKE

Kako se živjelo u Mussolinijevoj fašističkoj Italiji: 'Sve u državi, ništa izvan države, ništa protiv države'

30.10.2022.
u 00:01

Mussolini je uveo zakon i red, ali na štetu slobode. No pogrešno bi bilo zaključiti da je vladala samo represija. Mussolini je svojim nastupima iskreno fascinirao Talijane

Komentara 3

V0
Vlaskoulicanec3.0
08:21 30.10.2022.

@velaga: a prema čemu mi danas klizimo? Prema tom istom "ambisu" uzrokovanu zelenim klima terorom koji se u principu nimalo ne razlikuje od fašizma, nacizma ili komunizma. Ili ćeš mi se kompletno prikloniti ili ću te proganjati do kraja. Prvi stupanj prilagodbe stanovništva išao je preko mjera oko korone i pritiska na cijepljenje, drugi stupanj upravo prolazimo, treći stupanj je totalna diktatura u ime zaštite okoliša.

Avatar Milisav_Gabo
Milisav_Gabo
01:18 30.10.2022.

Reda mora biti. O najgora diktatura je bolja od najbolje anarhije... Reda mora biti. I najgora diktatura je bolja od najbolje anarhije...

DU
Deleted user
01:45 30.10.2022.

Zivilo se puno bolje nego danas, kada im na drzavu ide invazija iz Afrike. Italija pod Musolinijem, Spanjolska pod Francom, Njemacka... itd. - danas nostalgija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?