OSTOJIĆ U LONDONU

Kako zaštititi djecu od online nasilja?

Ranko Ostojić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
11.12.2014.
u 18:49

Globalni sastanak na vrhu o suzbijanju online seksualnog nasilja održan je u Londonu, a njemu je nazočio i Ranko Ostojić

Ranko Ostojić, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, nazočio je na Globalnom sastanku na vrhu o suzbijanju seksualnog online iskorištavanja djece. Sastanak je održan u Londonu između 9. i 11. prosinca, a sudionici sastanka raspravljali su o opasnostima i izazovima suzbijanja seksualnog online iskorištavanja djece, utjecaju koji ono ima na žrtve te aktivnostima takve industrije.

Nadalje, raspravljalo se i o tome što se globalno može učiniti kako bi se s interneta uklonile nedolične fotografije te kako bi se identificirale i zaštitile žrtve. Posebno je istaknuto da je za suzbijanje ovakve vrste internetskog nasilja potrebna što jača suradnja među tijelima zaduženima za provedbu zakona.

>> Nesretna djeca češće su online. Od obitelji bježe na Facebook

>> Rusija istražuje krijumčarenje djece putem Facebooka

Komentara 2

DU
Deleted user
00:13 12.12.2014.

ranko u londonu na sastanku..i o cemu..nego o suzbijanju..seksualnoga nasilja..ha..ha..ha..

OB
Objektivno...
20:58 11.12.2014.

Gospom ministre, pitajte Ramljaka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije