UZ ČESTE MAGLE

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Idućih dana više sunca, ali u subotu mraz

Lijep sunčan dan građani provode na Jarunu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
06.11.2020.
u 10:17

Podjednaka će temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz također djelomice sunčano vrijeme, ali još ujutro još uz više oblaka. Vjetar većinom slab.

Nakon mjestimične uglavnom slabe kiše, koja je još moguća i početkom petka, u nastavku će ovoga tjedna diljem Hrvatske biti suho, na Jadranu i u višem gorju i sunčano, gdjekad čak i vedro, a po nizinama unutrašnjosti će biti česte magle i niskih oblaka, ponegdje i dugotrajnih.

Podjednako stabilne vremenske prilike pod djelovanjem polja visokog tlaka zraka bit će i početkom sljedećega tjedna, ali po nizinama uz još veću vjerojatnost tmurnog, maglovitog i oblačnog vremena, te izmaglice i rosulje. Na Jadranu će nakon slabljenja tijekom petka, od ponedjeljka bura na sjevernom dijelu ponovno pojačati.

A nakon prošlodnevnih razmjerno toplih jutara valja upozoriti na pad najniže dnevne temperature zraka ponegdje već u petak, te posebice od subote pa će mjestimice gotovo sigurno biti i mraza, osobito pri tlu, Niste li - pospremite na hladnoću osjetljivo bilje!

U petak u istočnoj Hrvatskoj u početku većinom oblačno, zatim djelomično razvedravanje, pa će veći dio dana biti djelomice sunčano. Vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 8 °C, a najviša dnevna između 11 i 13 °C.

Podjednaka će temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz također djelomice sunčano vrijeme, ali još ujutro još uz više oblaka. Vjetar većinom slab, navodi HRT.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorju ujutro uz umjerenu naoblaku samo ponegdje može biti slabe kiše ili rosulje, zatim veći dio dana djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna - poslijepodne u slabljenju. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 6 °C, uz obalu između 10 i 14 °C, a najviša dnevna od 8 do 10 °C, na moru između 16 i 19 °C.

Obilje sunčanog vremena bit će i u Dalmaciji. Ujutro i dio prijepodneva puhat će umjerena i jaka bura koja će slabjeti i prema otvorenom moru okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. More umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 9 °C, uz obalu između 11 i 14 °C, a najviša dnevna od 17 do 21 °C.

I na jugu Hrvatske većinom sunčano i za studeni mnogima ugodno toplo, uz uglavnom slabu do umjerenu bura i sjeverozapadni vjetar."

"U subotu i nedjelju u unutrašnjosti barem djelomice sunčano, ali u noći i ujutro s maglom i niskim oblacima koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Pri tlu je moguć slab mraz. U ponedjeljak većinom tmurno i oblačno, ali uglavnom suho. Vjetar većinom slab, a dnevna temperatura u ovisnosti o duljini zadržavanja magle i niskih oblaka.

Na Jadranu od subote obilje sunčanog vremena, ali uz manji pad temperature zraka. Bura će oslabjeti, a zatim vjetar uglavnom slab zapadni i sjeverozapadni.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
17:41 06.11.2020.

dolazi ljeto ili proljece ili zima vise nije normalna jesen

Avatar EtTore
EtTore
14:37 06.11.2020.

Kad pocinje SEZONA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije