Zadarski gradonačelnik

Kalmeta neće biti na listi HDZ-a: 'To je moja odluka, nitko iz stranke nije me to tražio'

kalmeta božidar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
09.08.2016.
u 09:33

Kalmeta tvrdi da njegova odluka nema veze s optužnicom

Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik i godinama jedan od istaknutijih članova HDZ-a, neće se uoči nadolazećih parlamentarnih izbora pojaviti na predizbornoj listi te stranke za devetu izbornu jedinicu, javlja Nacional.

– Točno je, neću biti na listi za devetu izbornu jedinicu. To je isključivo moja osobna odluka. Nitko iz vrha stranke od mene nije tražio da to učinim – izjavio je Kalmeta za tjednik i dodao da je dobio "puno razumijevanje Plenkovića".

Kalmeta tvrdi da njegova odluka nema veze s optužnicom kojom ga se tereti da je kao bivši ministar svojim suradnicima podijelio više od15 milijuna kuna i 850 tisuća eura iz javnih tvrtki.

– Optužnica koja je protiv mene podignuta nema nikakve veze s tom mojom odlukom. Nevin sam dok mi se ne dokaže suprotno, a siguran sam da će se moja nevinost i definitivno potvrditi – poručio je Kalmeta za Nacional i podsjeća na glasove koje je dobio prije osam mjeseci kada je postojala ta optužnica.

>> Kalmeta bez funkcije u vrhu HDZ-a

Komentara 44

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
10:27 09.08.2016.

Evo još jednog "moralnog" političara koji je "sam" odlučio da ne uđe u Sabor, da ne dobije dobije imunitet i da ne dobiva 15000 kuna plaće za 0 minuta rada. "Naravno" da nitko to od njega nije tražio. On je to sam odlučio jer je vrlo moralan i ne želi biti uteg stranci. To što je godinama bio uteg Hrvatskoj, to nema veze. Puna mi je kapa moralnih poltičara koji su najednom postali "svjesni" i "savjesni" pa se "sami" miču sa političke scene. Tako je i Sanader sada na dobrovoljnom izgnanstvu na nekom brodu, tamo daleko na pučini južne italije šiban vjetrom i pod nemilosrdnim suncem. A Jakovina se još oporavlja od svoje "moralne" odluke.

Avatar 123456
123456
12:33 09.08.2016.

A zakaj bi se ovaj megalopina uopće bavil bilo čime? Pa taj se je nakral naših penez za 10 svojih pokoljenja unaprijed, a došel je k nama iz Albanije!

TB
taras.buljba
11:17 09.08.2016.

Mos si mislit Bozidare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije