napad

Kamenjem i kolcima na policajce za intervencije u romskom naselju

policija
Arhiva VL
03.05.2010.
u 11:00

Pedesetak mještana počelo je negodovati kad su policajci uhitili osumnjičenoga za obiteljsko nasilje.

ČAKOVEC - Dva su policajca lakše ozlijeđena u romskom naselju Parag u Međimurju. Šestorica mještana Paraga i dvojica iz Trnovca prijavljeni su zbog napada na policijske službenike koji su na dojavu o nasilju u obitelji 1. svibnja otišli na intervenciju u Parag.

Oko 18.30 veća skupina mještana počela je negodovati zbog postupanja policijskih službenika. Muškarac, rođen 1975. godine, prišao 37-godišnjem policajcu, odgurnuo ga i pokušao udariti. Policajac i njegov 30-godišnji kolega uz sredstva prisile smjestili su ga u "maricu", nakon čega se oko njih okupilo se 50-ak mještana koji su sve glasnije negodovali.

Nekoliko osoba potom prema policijskim službenicima počelo bacati kamenje, drvene kolce, metalne šipke i druge predmete. Kad je dvojici policajaca stigla pomoć, mještani su se razbježali.

Za kazneno djelo napada na službenu osobu prijavljeni su muškarci rođeni 1975., 1983., 1971., 1977. i 1979. godine iz Paraga, muškarac rođen 1974. godine iz Trnovca te maloljetnik rođen 1993. godine iz Paraga.

Nevezano uz taj događaj, u susjednom Nedelišću, na parkiralištu ispred dvorane MESAP-a, 1. svibnja, za održavanja javnog okupljanja, nepoznati je počinitelj sa specijalnog policijskog vozila u vlasništvu poduzeća Porche Leasing iz Čakovca skinuo tri naplatka s kotača i odbacio ih na travnjak, a nakon toga je slomio nosač vanjskog ogledala.

 

Komentara 7

OB
-obrisani-
23:51 03.05.2010.

i ako me sječanje ne vara,ti si napisao jučer na komentaru da sam k...c držao u rukama u 17 godini a ne pušku...uvjerit ću te i u to da si glup kao ona stvar koji sam ja po tebi držao u rukama.....pokazat ču ti dokumentirani svoj ratni put i zahvalnice koje sam dobivao tijekom tog vremena koje sam provodio po lijepoj našoj...

12
12foryou
11:37 03.05.2010.

rijesenje ovog problema je vrlo jednostavno. trenutno policajac nosi pistolj ali ga nesmi upotrijebiti. bili smo svjedoci tomu kad su divljaci od bbb napali policajca i pistolj je opalija, pogodivsi napadaca u prsa. i sad se policija pravda kako je pistolj opalija slucajno. pa sta se ima pravdati, ako je napadnut on se brani. dakle rijesenje je u prosirenju ovlasti policiji i onda bi vidija tko bi ima gace napasti policajca kad zna da ga metak ceka. vidi amere kako oni to lipo rijesavaju.

NU
nubiwarior
22:27 03.05.2010.

darkozg1-ajde od**bi više ti i tvoja paranoja prema policiji, ne možeš divljati zbog njih, jelda?! Ajde hraniti svoj bolesni ego s otatkom huligana iz BBB-a i pusti ljude da rade svoj posao, nemaš ti kulturu za Zagreb pa si slobodno izbriši zg iz svog nicka!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije