'dugoročne posljedice'

Karlovački SDP poziva na vraćanje sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca

Marina Novaković Matanić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
12.03.2016.
u 11:30

U priopćenju su također pozvali saborske zastupnike iz Karlovačke županije, Damira Mateljana (SDP), Nadu Murganić (HDZ) i Ivana Vilibora Sinčića (Živi zid) da podnesu amandmane na ovu stavku u državnom proračunu.

U povodom smanjenja sufinanciranja mjesnog i međumjesnog prijevoza srednjoškolaca iz državnog proračuna od iduće školske godine sa 75 na 50 posto, karlovački gradski vijećnici iz SDP-a pozvali su danas vlasti Grada Karlovca i Karlovačke županije da što prije sazovu zajedničke sastanke i pripreme rebalanse proračuna, jer smatraju da se za učenike mora naći novac za sufinanciranje prijevoza.

Potpredsjednica karlovačkog Gradskog vijeća Marina Novaković Matanić i vijećnik Nikola Badovinac, oboje iz SDP-a, u priopćenju su također pozvali saborske zastupnike iz Karlovačke županije, Damira Mateljana (SDP), Nadu Murganić (HDZ) i Ivana Vilibora Sinčića (Živi zid) da podnesu amandmane na ovu stavku u državnom proračunu.

Odluku Vlade o smanjenju sufinanciranja međumjesnog prijevoza srednjoškolaca smatraju najgorom mogućom, jer će se, kako kažu, njome "kratkoročno uštedjeti 94 milijuna kuna, ali su dugoročno posljedice nemjerljivo loše".

Ocjenjuju da prijedlog državnog proračuna za 2016. u cjelini "nije ni po čemu reformski već samo udarac na one najsiromašnije i najpotrebitije".

"Pozivamo gradonačelnika Damira Jelića i župana Ivana Vučića da se očituju i kažu što će napraviti za naše srednjoškolce i kako pomoći, te moraju pokazati da im je stalo do učenika i obrazovanja više nego do mišljenja njihove Domoljubne koalicije", navodi se, uz ostalo, u priopćenju SDP-ovih gradskih vijećnika.

>> Majka ih na autobus vozi 12 kilometara četiri puta dnevno

Komentara 8

KS
krao_sam
11:48 12.03.2016.

Vratite vi nama cacu, kad je bio dva mandata sa sukerom na celu, nek bude jos dva.

Avatar Peterančan
Peterančan
13:34 12.03.2016.

S(tranka)D(jece)P(artizana) svaki dan ima za reći nekaj pametno. A ideja vodilja im je da nestane Hrvata, da na Svijetu budu samo oni i braća im Sjevernokorejci.

JO
josip44
16:20 12.03.2016.

cinimise mostovci preizbornoj da ako udju u sabor,smanjiceju saborske,Palace a ono uzeli stanove od 5.tisuca kun. na racun sirotiskog poreza posto metkovic daleko öd Zagrebs,Jos i put dobiju placeni,to su njihove Reformen,Koje su obecavali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije