Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uništit će majicu

Kažnjen s 300 kuna jer je nosio majicu s otisnutim listom marihuane

Ilustracija
Pixabay
25.05.2021.
u 22:09

Kao olakotna okolnost priznato mu je dosadašnje nekažnjavanje, a otegotnih nije bilo

Općinski sud u Varaždinu osudio je 40-godišnjeg muškarca iz Varaždinske županije zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Konkretno, kažnjen je s 300 kuna zbog nošenja majice na kojoj je bila otisnuta slika - lista marihuane.

Optužni prijedlog predala je Policijska uprava varaždinska - Policijska postaja Novi Marof jer je 22. prosinca 2019. godine oko 00,10 sati na parkiralištu u selu Podevčevo na sebi nosio majicu na kojoj je otisnuta "slika lišća droge marihuane", čime je, piše u presudi, "vršio promidžbu, oglašavanje i prezentiranje droge marihuane".

Crna majica s kapuljačom veličine S mu je oduzeta i bit će uništena po pravomoćnosti presude. Okrivljeni je u devet navrata bio pozivan na glavne rasprave, no nije se odazvao pozivu, niti je sudu dostavio pisanu obranu. Majica koju je kao dokaz podastrijela policija, bila je dovoljna za presudu.

Kao olakotna okolnost priznato mu je dosadašnje nekažnjavanje, a otegotnih nije bilo. Sud smatra da će se svrha kažnjavanja postići ublaženom novčanom kaznom, ispod najmanje zakonom propisane. Uz 300 kuna kazne, 40-godišnjak mora platiti i 100 kuna troškova. 

VIDEO Pogledajte kako su maturanti diljem Hrvatske danas proslavili kraj škole!

Komentara 8

US
Usputni
00:09 26.05.2021.

Od danas je ova drzava slobodnija. Bravo policija i sudstvo, sramite se, jadni ste.

IP
info_punkt
22:34 25.05.2021.

Opasan kriminalac. Ako se ne krene od nekuda, nikada se neće doći do ovhi raznih Horvatičnića, Todorića, Sanadera i sličnih...

DR
Drivo
23:50 25.05.2021.

To je bila reklama za industrijsku konoplju koja je dozvoljena u RH a covjeka kaznilo.Znaju li razlikovati list dozvoljene i zabranjene konoplje vrli znalci? Pogotovo kad je odstampan na nekakvoj majici. Koliko znam, reklamiranje industrijske konoplje nije zabranjeno. Jesu li razmisljali o tome, oni koji optuzuju i oni koji sude?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije