Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sankcije i cijene nafte
Povratak na članak

Kina lani najviše nafte uvezla iz Rusije

Tihim nepoštovanjem zapadnih sankcija Kina je nadomjestila Rusiji gubitak udjela na svjetskom tržištu.

Komentari 12

Avatar Sidewinder
Sidewinder
14:22 21.01.2024.

Prijetili su nam kako ćemo se smrzavati bez ruskog plina i nafte kao ono Europa ima dovoljno plina i nafte i bez Rusa i to po povoljnoj cijeni. Rusi su izgubili najbolju mušteriju, sad prodaju u pola cijene Kinezima i Indijcima. Genijalno.

VL
SE
Serengeti
14:17 21.01.2024.

Ne samo da Kina, Indija i Turska kupuju više nafte od Rusije nego tu naftu ona preprodaju zapadnim zemljama po većoj cijeni. Sankcije ne rade, tj ako je cilj sankcija bilo oslabiti Europu onda rade.

VL
V0
Vlaskoulicanec4.0
15:43 21.01.2024.

"Tihim nepoštivanjem sanacija"??? Osim poslušnika u Europi te sankcije ne zanimaju nikoga u svijetu. A one su ionako donesene ne zbog slabljenja Rusije nego zbog privrednog uništenja Europe, prije svega Njemačke.

VL
DU
Deleted user
13:06 21.01.2024.

Treba polako bojkotirati kineske proizvode koliko je to moguće, a da se ne proizvede kontraučinak. Tu mislim na zapadni svijet i saveznike. Ako Kinezi vide da im privreda stagnira zbog podrške Rusiji možda će promijeniti ploču.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.